« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
31. 5. 2011.

Knjiga dana - Stuart Slatter i David Lovett: Kako svaku tvrtku izvući iz krize

Promjena smjera poslovanja u tvrtkama koje se nađu u problemima

Fotografija vijesti
Više o

moderna vremena info

,

menadžment

,

kriza

,

knjiga dana

,

poslovanje

Knjiga želi biti praktični priručnik za upravljanje promjenom smjera poslovanja. Ona je mješavina praktičnog iskustva i akademskih istraživanja, a opisuje ono što se mora učiniti i kako to treba učiniti.

Ključ oporavka poslovanja leži u rigoroznoj dijagnostičkoj procjeni nakon koje je nužno provesti program stabilizacije, oblikovan tako da se nad tvrtkom uspostavi nadzor, nadvlada neposredna kriza i stvori prihod (i vrijeme) koji će omogućiti dugoročno uspješno poslovanje.

Knjiga je namijenjena ljudima koji su izravno uključeni u poslovne situacije koje zahtijevaju promjenu smjera poslovanja. Posebno je relevantna za direktore tvrtki koji sebe smatraju sposobnima voditi takav projekt, no bit će korisna i svakom drugom članu menadžerskog tima (predsjedniku uprave, direktorima sektora itd.) bilo koje tvrtke koja se nalazi u nevolji.

Ulagači su druga važna skupina za koju je ova knjiga napisana. Zatim dolaze voditelji fondova poduzetničkog kapitala, bankari i drugi pružatelji financijskih usluga koji su nekako uključeni u rješavanje problema tvrtki koje su se zatekle u nevolji. Svi će oni ovu knjigu doživjeti kao pomoć u procjeni planova spašavanja tvrtki koje je izradio menadžment što ih je zamolio za pomoć.

Naposljetku, knjiga će pomoći i savjetnicima tvrtki u problemima - komercijalnim bankama, poslovnim konzultantima i drugima.

 

Preveo Zvonko Pavić

Izdavač: Mozaik knjiga

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
31.05.2011. 09:37:00
Novi komentar
nužno
nužno