« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
18. 4. 2011.

Knjiga dana - Sarah Ban Breatnach: Sitne radosti

Knjiga utjehe i radosti za svaki dan.

Fotografija vijesti
Više o

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

samopomoć

,

Sarah Ban Breathnach

Knjiga koju upravo čitate ni najmanje ne sliči knjizi koju sam započela pisati, ni knjizi kakvu je očekivao moj izdavač. Tijekom dvije godine, dok sam je pisala, knjiga "Sitne radosti" prošla je mnoge preobrazbe, kao i ja sama. Svako jutro, na stranicama knjige, duhovnost, izvornost i stvaralaštvo strpali su se u intimno traganje za Cjelovitošću. Započela sam pisati o uklanjanju nereda i buke, a završila na safariju (istraživanju?) sebe same i Duha. Time nitko nije bio više iznenađen od mene same.

Kako se knjiga "Sitne radosti" polako pretvarala iz knjige o stvaranju uspješnog načina života u knjigu o življenju u stanju dobrohotnosti i milosti, počela sam polako prepoznavati ženu kakva sam nekad bila. Omogućila mi je suočavanje sa svakodnevnim bogojavljanjima, otkrivanje Svetoga u običnim stvarima, Mističnoga u svjetovnim stvarima, potpuno ulaženje u sakrament sadašnjeg trenutka.

Došla sam do neočekivanog, ali uzbuđujućeg otkrića: da je sve u mom životu dovoljno važno da bi bilo neprestani izvor razmišljanja, otkrivanja i ponovnog povezivanja: slaba kosa, promjene raspoloženja, automobilske lutrije, problematični rokovi, prekoračeni bankovni računi, prljavi podovi, nabavka svakodnevnih potrepština, iscrpljenost, bolest, nemati što odjenuti, neočekivano društvo, pa čak i zadnjih dvadeset pet funti.

"Sitne radosti" pružile su mi uzvišenu svijest o tome da je autentični život najosobniji oblik obožavanja. Svakodnevni život postao je moja molitva.

Sarah Ban Breathnach

 

Prevela Ankica Zec

Izdavač: Mozaik knjiga

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
18.04.2011. 14:54:22
Novi komentar
nužno
nužno