« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
21. 10. 2010.

Knjiga dana - Phil Capone: Škola gitare: Akordi

Više od 500 ilustriranih akorda za rock, blues, soul, country, jazz i klasičnu glazbu

Fotografija vijesti
Više o

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

gitara

,

Green Ice

U ovom sažetom priručniku naći ćete više od 500 popularnih akorda za rock, blues, soul, country, jazz i klasičnu glazbu u njihovim najčešćim oblicima. Knjiga sadržava jasne fotografije, dijagrame i pripadajuće upute.

Knjiga je organizirana po ključevima i kromatskom rastu od C do H, pet je različitih oblika za sve tipove akorda koji su uobičajeni u svakom ključu.

Tih pet oblika rašireni su po cijeloj hvataljki, te tako funkcioniraju na više razina - učenik može odabrati hvat koji mu je najlakše izvesti, a iskusniji svirač onaj hvat koji će mu omogućiti lakši prelazak na sljedeću sekvencu, ili možda kako bi u pratnji pokazao slojevitiju harmonijsku teksturu.

Spiralni uvez omogućava, pak, lagano savijanje i jednostavnu uporabu pri vježbanju, te je oblikovana tako da, primjerice, može stati u vaš kovčeg za gitaru ili torbu. Dijagrami, koji označavaju prste kojima se hvata određeni akord, jasno su označeni na hvataljki, a savjeti kako izvesti određene tehnike sviranja dolaze u paru s važnim sekvencama akorda.

 

Izdavač: Mozaik knjiga

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
21.10.2010. 10:03:33
Novi komentar
nužno
nužno