« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
16. 8. 2010.

Knjiga dana - Paula Mastrocola: Koja si ti životinja? : priča jedne pernatice

Bajka za odrasle obrađuje pitanje identiteta unutar mreže društvenih odnosa.

Fotografija vijesti
Više o

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

identitet

,

društveni odnosi

,

Sara Brkić

Bajka za odrasle koja obrađuje pitanje identiteta unutar mreže društvenih odnosa.

Kada se netko rodi, on ne zna tko je i ako nema nekoga tko će mu otkriti identitet, njegov se život znatno komplicira. Patkica iz ove priče, primjerice, nije znala tko je jer kad se rodila ispala je iz kamiona i zatekla se u papuči za koju je mislila da joj je mama. I voljela je tu papuču, baš kao što svi vole svoje mame...

Međutim, uvijek bi se našao netko tko bi je pitao: "koja si ti životinja?" Jednoga dana učiteljica pomaže patkici saznati tko je, ali to joj nimalo ne olakšava život.

 

***

Paola Mastrocola, talijanska spisateljica, rođena je 1956. u Torinu. Diplomirala je talijansku književnost i neko je vrijeme predavala na Sveučilištu u Uppsali (Švedska). Trenutačno radi u srednjoj školi u Chieriju, kod Torina. Istovremeno bavi se pisanjem. Prvi veliki uspjeh postigla je romanom "La gallina volante" (Leteća kokoš), za koji je primila mnogobrojne nagrade.

Godine 2001. roman "Koja si ti životinja?" ušao je u najuži krug kandidata za najprestižniju talijansku književnu nagradu Premio Strega.

 

Prevela Ana Prpić

Izdavač: Znanje

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
16.08.2010. 12:04:26
Novi komentar
nužno
nužno