« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
15. 10. 2009.

Knjiga dana - Mihajlo Pažanin: Skrivene poruke tibetskog budizma

Cjelovit presjek tradicije tibetskog budizma

Više o

moderna vremena info

,

Tibet

,

knjiga dana

,

Mihajlo Pažanin

,

budizam

Knjiga "Skrivene poruke tibetskog budizma" prvi put na hrvatskom jeziku donosi cjelovit presjek tradicije tibetskog budizma, učenja koje je u svom izvornom obliku sve do danas ostalo skriveno velom tajnovitosti.

Tko je bio Buddha i što je podučavao? Kako funkcionira zakon karme? Kako Bodhisattve spašavaju svijet? O čemu doista govori tantrički budizam? - tek su neke od tema koje se detaljno obrađuju u ovoj knjizi.

Autor knjige je Mihajlo Pažanin, utemeljitelj i voditelj Budističkog društva "Shechen" u Hrvatskoj. Nakon više od dvadeset godina studiranja i prakticiranja budističkih učenja, na pisanje ovog djela odlučio se zahvaljujući podršci svog učitelja Shechen Rabjam Rinpochea, sedme inkarnacije u istoimenoj duhovnoj lozi poznatih učitelja i mistika iz istočnog Tibeta.

"Mihajlo posjeduje zrelo razumijevanje budizma te sam uvjeren kako će njegova jasna objašnjenja, poduprta prosvijetljenim iskazima velikih budističih majstora Zemlje Snjegova poslužiti kao iznimno koristan i pouzdan uvod u budizam u cjelini, posebice kada je riječ o tibetskoj budističkoj tradiciji." -  Shechen Rabjam Rinpoche

 

Izdavač: Profil International

Opširnije: Moderna vremena Info

 

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
15.10.2009. 13:25:34
Novi komentar
nužno
nužno