« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
8. 2. 2010.

Knjiga dana - Marcel Pagnol: Dvorac moje majke

Nastavak autorove autobiografske serije o djetinjstvu

Više o

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

djetinjstvo

,

Marcel Paugnol

,

Dvorac moje majke

Knjiga počinje ondje gdje je stao prethodnik koji je predstavio obitelj Pagnol i njezina najznatiželjnijeg i najsenzibilnijeg člana, Marcela.

On je još kao dijete spoznao da su brda Provanse, gdje je svaki vikend i praznike provodio sa svojom obitelji, ljubav njegova života. Nakon ljetnih praznika opisanih u romanu "U slavu mog oca", obitelj se vraća u Marseilles, no Marcel još uvijek čezne za planinama, a prijateljstvo koje ondje pronalazi obilježit će njegov život za svagda.

Na njegovo veliko zadovoljstvo, želja će mu se ispuniti kad se svi zajedno vrate za božićne praznike. Uronjen u ljepotu prirode, s vjernim prijateljem uza se, Marcel će sve više zanemarivati svoju okolinu, što neće proći neopaženo...

"Dvorac moje majke" drugi je dio autobiografske serije o djetinjstvu njezina pisca, Marcela Pagnola. Poznat po bogatom literarnom opusu, u svojim je djelima emotivno oslikao jug Francuske gdje je rođen i odrastao. Zahvalni za prenošenje na filmsko platno, romani su 1990. poslužili kao predlošci filmovima u režiji Yvesa Roberta.

 

Prevela Jelena Butković

Izdavač: Algoritam

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
08.02.2010. 11:10:37
Novi komentar
nužno
nužno