« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
9. 7. 2010.

Knjiga dana - Joseph Murphy: Snagom podsvijesti prevladajte strah i zabrinutost

Kako molitvom i meditacijom razviti moć suočavanja s problemima

Fotografija vijesti
Više o

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

priručnik za samopomoć

,

trganje zastave

,

haaške presude

Životom svakog čovjeka ponekad vladaju strah i zabrinutost. Možda je riječ o globalnim čimbenicima kao što su rat, glad, politički nemiri ili prirodne katastrofe. Možda je riječ o nečemu osobnom: kad smo bolesni ili mi sami, ili ljudi bliski nama, kad ostanemo bez posla, kad nas preplave dugovi, kad se pojave sukobi u braku ili zabrinutost za djecu.

U ovoj knjizi dr. Murphy poučava kako molitvom i meditacijom možete razviti moć suočavanja s problemima koji su pred vama i pobijediti depresiju koja ih najčešće prati. Uz to svakako morate pronaći praktična rješenja, ali primjena prijedloga dr. Murphyja često može ubrzati proces i svakako će vam omogućiti da se uspješnije uhvatite ukoštac s njima.

Način na koji to možete ostvariti nije tajna. O njemu se tisućljećima propovijeda, piše i primjenjuje ga se. Pronaći ćete ga u knjigama drevnih filozofa. Propovijedaju ga sve velike religije. Zapisan je u židovskim svetim spisima, kršćanskim evanđeljima, u djelima grčkih filozofa, u muslimanskom Kuranu, budističkim sutrama, u hinduističkoj Bhagavadgiti, kao i u zapisima Konfucija i Lao Tsea. Pronaći ćete ga u djelima suvremenih psihologa i teologa.

 

Prevela Radha Rojc-Belčec

Izdavač: V.B.Z.

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
09.07.2010. 06:52:00
Novi komentar
nužno
nužno