« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
7. 11. 2009.

Knjiga dana - Garri Kasparov: Kako život imitira šah

Prozor u um jednog od najvećih šahista svih vremena

Više o

šah

,

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

Gari Kasparov

Gari Kasparov bio je najbolje rangirani igrač šaha više od dvadeset godina i općenito se smatra najvećim šahistom svih vremena. U ovoj knjizi Kasparov ističe najvažnije životne lekcije koje koristi kao temeljna načela za uspješno donošenje odluka.

Tako govori o procjeni prilika koje se pružaju, predviđanju budućih događaja te o stvaranju pobjedonosnih strategija. Ove osnove opisuje na živopisan i originalan način - od sastavnih dijelova dobrih strategija, procjene i pripreme sve do profinjenijih ljudskih vještina kao što su razvijanje osobnog stila i korištenje pamćenja, intuicije te čak i mašte.

Kasparov se na iskren, mudar i humorističan način prisjeća svojih pobjeda i zabluda iz vremena dok je bio igrač svjetske klase sve do svog novog života političkog stratega u Rusiji. Tako vodi čitatelje kroz velike partije svoje karijere, kao što su bili okršaji s ljudima (prvenstveno velemajstorom Anatolijem Karpovom) i strojem (IBM-ovim superračunalom Deep Blue), a ujedno ih proširuje i s raznovrsnim iskustvima iz politike, književnosti, sporta i vojne povijesti...

 

Preveo Hrvoje Gašparović

Izdavač: V.B.Z.

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
07.11.2009. 13:10:09
Novi komentar
nužno
nužno