« Knjiga
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
10. 3. 2009.

Knjiga dana: Deepak Chopra: Isus - priča o prosvjetljenju

Kliknite i povećajte sliku
Kliknite i povećajte sliku
Više o

knjiga dana

,

knjige o duhovnosti

,

Deepak Chopra: Isus - priča o prosvjetljenju

Knjiga dana: Deepak Chopra: Isus - priča o prosvjetljenju

"Ova knjiga ne govori o Isusu kojega nalazimo u Novom zavjetu, već o Isusu koji je iz njega izostavljen. Evanđelisti ne pišu o takozvanim ‘izgubljenim godinama', o razdoblju između Isusove dvanaeste i tridesete godine... No, postoji još jedan Isus, izostavljen iz Novog zavjeta - prosvijetljeni Isus. Slijedeći mladoga tragaoca iz Nazareta na njegovu putu prema kristovstvu, iscrtao sam put prosvjetljenja..."

Slično kao u svom romanu o Buddhi - "Buddha - priča o prosvjetljenju", bestseleru New York Timesa, Deepak Chopra i u ovom romanu na isti način opisuje i dočarava Isusov život. Otkrivajući preobražajne "izgubljene godine" koje nisu opisane u Novom zavjetu, Deepak Chopra zamislio je Isusov put prema prosvjetljenju: od anonimnosti do prevratništva, od sumnje do čuda, a potom još dalje, do uloge dugo iščekivanoga Mesije.

Uz karakterističnu sposobnost iznošenja duhovnih uvida putem sposobnosti pripovijedanja Chopra prikazuje Kristov život kako još nije prikazan te nas na posljetku približava razumijevanju prirode Boga i duše.

"Ne želim da Isus u ovoj knjizi bude štovan, a ovu priču nipošto nisam želio istaknuti kao najpotpuniju i najtočniju. Događaji ove priče čista su fikcija. Ali, na dubljoj razini, Isusa doživljavam kao stvarnog jer sam zavirio u njegov um. Jedan bljesak spoznaje uslišava mnoge molitve." (D. Chopra)

Prevela Aleksandra Mihaljević Barlović 

Izdavač: Dvostruka duga

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
10.03.2009. 13:11:32
Novi komentar
nužno
nužno