« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
3. 10. 2009.

Knjiga dana - Carol Cooper: Njega majke i djeteta

O iskustvu koje mijenja pogled na život

Više o

moderna vremena info

,

roditeljstvo

,

knjiga dana

,

Njega majke i djeteta

,

Carol Cooper

Ne postoje stroga i nepobitna pravila o brizi za dijete; ipak novopečeni roditelji moraju upiti mnogo informacija. Jednostavna i laka za čitanje, knjiga "Njega majke i djeteta" nudi znanje i profesionalno iskustvo obiteljske liječnice i majke kako bi puni samopouzdanja krenuli u pustolovinu zvanu roditeljstvo.

Knjiga je podijeljena u četiri glavna poglavlja:

Trudnoća - vodi od razdoblja prije začeća i planiranja trudnoće do porođaja i oporavka nakon njega. To je uzbudljivo doba, stoga su trudnice - i njihovi partneri - fascinirani svime što se događa u maternici tijekom mjeseci trudnoće. Za svako su razdoblje riječima i slikama objašnjene promjene u tijelu buduće majke te kako dijete raste, uz obilje korisnih podataka o prehrani i vježbanju tijekom trudnoće, o pregledima koji su dio brige za trudnicu, te savjetima koji, dajući podršku, pomažu da se nosite s uobičajenim tegobama.

Briga za dojenče i dijete - je bogato ilustrirana i pokazuje kako se brinuti za dijete od rođenja do treće godine. U ovom kronološki složenom poglavlju (kako dijete raste) informacije su o hranjenju, dohrani, kupanju, odijevanju, spavanju i još mnogo toga. Tu su i praktični savjeti kako postupati s djetetom koje plače, o hranjenju, dohrani, navikavanju na kahlicu i drugim problemima koji su izazov roditeljima.

Razvoj - je roditeljima vrlo značajna tema, no može i zbunjivati. U ovom poglavlju nalazi se iscrpan pregled pojedinih faza razvoja djeteta koji pomaže u spoznavanju rastezljive granice normalnih ponašanja. I ovdje je naglasak na razumijevanju novorođenčetovog i djetetova razvoja kako bi roditelji mogli uživati u svakom trenutku, veseliti se postignućima i pomoći djetetu da izvuče najbolje iz sebe.

Zdravlje - pruža vrijedne savjete kako zaštititi dijete od bolesti i nezgoda. Poglavlje napisano da bude lagano za korištenje, s mnoštvom lako razumljivih informacija koje se temelje na najmodernijim medicinskim spoznajama. U njemu su i savjeti kako se brinuti za dijete koje se ne osjeća najbolje kao i savjeti o prvoj pomoći.

 

Prevela Iva Karabaić Kraljević

Izdavač: Mozaik knjiga

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
03.10.2009. 13:07:06
Novi komentar
nužno
nužno