« Putovanja
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci

Kinezi i Francuzi najomraženiji gosti

Više o

turisti

,

gosti

,

najoraženiji turisti

Prema posljednjim anketama provedenima među turističkim djelatnicima, najomraženiji turisti koji dolaze iz Europe su Francuzi, piše britanski Times.

Francuzi, smatraju djelatnici, pričaju glasno, ne poštuju običaje zemlje u koju dolaze, neljubazni su, nerado daju napojnice i ne govore nijedan drugi jezik osim materinjeg. Anketa je provedena u 4000 hotela u Njemačkoj, SAD-u, Velikoj Britaniji, Italiji, Francuskoj i Kanadi za jednu francusku internetsku stranicu. Da stvar bude zanimljivija, Francuzi su nerado viđeni gosti i u svojoj vlastitoj zemlji. No, na popisu omraženih nisu usamljeni.

Točnije, prvo mjesto na globalnoj razini drže Kinezi iz istih razloga navedenih za Francuze. Za razliku od njih, Japanci su kao turisti izrazito ugodni, tihi i uredni, a među najomiljenijim turistima nalaze se još i Nijemci, Britanci i Kanađani. Amerikanci su završili na 11. mjestu zajedno sa Tajlanđanima. Amerikanci su izdvojeni i kao turisti koji najviše troše i daju najbolje napojnice, dok su Nijemci i Francuzi vrlo škrti. (METRO) 

10.07.2008. 18:08:39
Novi komentar
nužno
nužno