« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
STANJE U SIRIJI

Kina požuruje Siriju u provedbi reformi

Ovo je prvi put da Peking odstupa od svoje doktrine neupletanja u Siriji. Usto, ovakvo stajalište iznosi se u času kada je ruski premijer Vladimir Putin netom stigao u posjet Kini

Više o

Kina

,

Sirija

,

Bašar al-Asad

Nakon što je sirijski predsjednik Bašar al-Asad izjavio da njegov režim priprema nove političke mjere, Kina je ocijenila kako Sirija mora brže djelovati na provedbi obećanih reforma, piše Hina.

"Mislimo da sirijska vlada mora brže djelovati na provedbi obećanih reforma", rekao je Liu Weimin, glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova. "Istodobno, sve zainteresirane strane u Siriji moraju djelatno sudjelovati u političkom procesu", dodao je.

Ovo je prvi put da Peking odstupa od svoje doktrine neupletanja u Siriji. Usto, ovakvo stajalište iznosi se u času kada je ruski premijer Vladimir Putin netom stigao u posjet Kini.

Rusija se, zajedno s Kinom, sprema predložiti UN-ovu Vijeću sigurnosti "ujednačeniji" nacrt rezolucije od onoga na koji su Moskva i Peking stavili veto prošlog tjedna, rekao je u ponedjeljak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Po podacima UN-a, u sukobima u Siriji poginulo je više od 2.900 ljudi od početka narodne pobune sredinom ožujka.

11.10.2011. 12:14:00
Novi komentar
nužno
nužno