« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
PROPAGANDA

Kimove fotografije stare nekoliko mjeseci?

Fotografije sjevernokorejskog vođe za kojeg se sumnja da je teško bolestan vjerojatno su stare.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Sjeverna Koreja

,

Kim Jong-Il

,

komunistički vođa

Fotografije sjevernorejskog lidera Kim Jong-ila što su ih objavili komunistički mediji tijekom vikenda mogle bi biti stare nekoliko mjeseci i vjerojatno su nastale prije njegove bolesti, izvijestili su u ponedjeljak južnokorejski mediji.

Sjevnokorejska državna televizija prikazala je u subotu fotografije na kojima Kim obavlja pregled ženske vojne postrojbe, u sklopu kampanje vlasti da prikažu "Dragoga vođu" u najboljem izdanju, nakon što su američke i južnokorejske tajne službe izvijestile kako je u kolovozu doživio moždani udar.

Fotografije, koje prikazuju Kima sa sunčanim naočalama kako u dobrome raspoloženju razgovara s vojnikinjama, prve su prikazane u medijima u zadnja dva mjeseca.

No promatrači vjeruju da su fotografije snimljene prije njegova zadnjeg pojavljivanja u javnosti sredinom ljeta, a ne u zadnjih nekoliko tjedana, na što bi ukazivala boja lišća na drveću koje se vidi na fotografiji, a u ovo doba godine u sjevernom dijelu korejskog poluotoka već mijenja boju. (hina/metro-portal)

13.10.2008. 11:35:13
Novi komentar
nužno
nužno