objavljeno 13.10.2008. 11:35:13
PROPAGANDA

Kimove fotografije stare nekoliko mjeseci?

Fotografije sjevernokorejskog vođe za kojeg se sumnja da je teško bolestan vjerojatno su stare.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Fotografije sjevernorejskog lidera Kim Jong-ila što su ih objavili komunistički mediji tijekom vikenda mogle bi biti stare nekoliko mjeseci i vjerojatno su nastale prije njegove bolesti, izvijestili su u ponedjeljak južnokorejski mediji.

Sjevnokorejska državna televizija prikazala je u subotu fotografije na kojima Kim obavlja pregled ženske vojne postrojbe, u sklopu kampanje vlasti da prikažu "Dragoga vođu" u najboljem izdanju, nakon što su američke i južnokorejske tajne službe izvijestile kako je u kolovozu doživio moždani udar.

Fotografije, koje prikazuju Kima sa sunčanim naočalama kako u dobrome raspoloženju razgovara s vojnikinjama, prve su prikazane u medijima u zadnja dva mjeseca.

No promatrači vjeruju da su fotografije snimljene prije njegova zadnjeg pojavljivanja u javnosti sredinom ljeta, a ne u zadnjih nekoliko tjedana, na što bi ukazivala boja lišća na drveću koje se vidi na fotografiji, a u ovo doba godine u sjevernom dijelu korejskog poluotoka već mijenja boju. (hina/metro-portal)

13.10.2008. 11:35:13
http://m.metro-portal.hr/kimove-fotografije-stare-nekoliko-mjeseci/12376/