« Film
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Slavni magarac

"Kenjac" u utrci za Oscara

Film Antonija Nuića postaje sve uspješniji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Kenjac

,

Antonio Nuić

,

Hrvatsko društvo filmskih djelatnika

Film "Kenjac" redatelja i scenarista Antonija Nuića predstavljat će hrvatsku kinematografiju u selekcijskom procesu američke filmske Akademije za Oscar u kategoriji najbolji strani film, odlučila je danas tajnim glasovanjem Komisija Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD).

Sedamnaest članova te komisije igrani film "Kenjac", u produkciji "Propeler filma", izabralo je u drugom krugu, priopćio je večeras HDFD.

Radnja filma događa se u ljeto 1995., u vrijeme "Oluje". Boro, kojemu je godina i pol dana ostala do proslave 40. rođendana, sa ženom Jasnom i sinom Lukom nakon sedam godina odlazi u Drinovce, svoje rodno selo u Hercegovini. Želi vidjeti brata koji je s obitelji uspio izići iz Sarajeva.

Znao je da je brat ranjen, ali pri prvom susretu nakon više godina otkriva da će brat ostatak života provesti u invalidskim kolicima. Boro se stalno svađa s Jasnom, a s ocem Paškom, kojeg okrivljuje za majčinu smrt, uopće ne razgovara.

U dva tjedna kolovoza 1995. Boro će razriješiti višegodišnji sukob s ocem, naučiti biti bolji muž i otac, a u svemu tome će ne malu ulogu odigrati magarac. (Hina/Metro-portal)

24.09.2009. 22:22:26
Novi komentar
nužno
nužno