« Kazalište
objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana
SJAJNO!

Kazališta za djecu ponovo otvaraju vrata

Gradsko kazalište Žar ptica poslije duže pauze vraća se svojoj publici manifestacijom 'Žar ptica od ❤️Zagrebu

Sve ima!
Sve ima! (Arhiva)
Više o

kazališta za djecu

Kako bi se djeca u kazalištu osjećala sigurno i ujedno se dobro zabavila uz svoje najdraže predstave, kazališta su uvela posebne mjere radi sprječavanja zaraze bolešću Covid-19. Da bi se omogućilo održavanje fizičkog razmaka smanjena su gledališta, a posjetitelje se moli za razumijevanje i pomoć u provedbi preporuka vezano uz održavanje potrebnog razmaka kako u samom prostoru kazališta, tako i ispred i oko njega.

Nakon više od dva mjeseca, kazalište Trešnja svoja vrata za publiku ponovno otvara 31. svibnja s hit predstavom 'Ivica i Marica' redateljice Lee Anastazije Fleger. Premijerno izvedena u studenom 2019., predstava 'Ivica i Marica' zanimljiva je adaptacija jedne od najpoznatijih bajki braće Grimm, uz obilje igre, glazbe i šarenila, ne skrivajući sva iskušenja kroz koja prolaze njezini junaci. Broj ulaznica je ograničen na 70

Gradsko kazalište Žar ptica poslije duže pauze vraća se svojoj publici manifestacijom 'Žar ptica od ❤️Zagrebu', koju 30. svibnja u paviljonu parka Zrinjevac otvara predstava 'Ti i ja mali medo'.

'Tu manifestaciju posvećujemo Zagrebu i njegovim najmlađim stanovnicima, s kojima želi proslaviti ponovna kazališna druženja i Dan grada, kojem ove godine više nego ikad treba naša ljubav. Upravo zato, naša dva Medeka, Berislav Tomičić i Vesna Ravenšćak Lozić, zajedno će s djecom pjevati, plesati i poslati poruke nade, ljubavi i optimizma iz samog srca našeg grada', poručuju iz Žar ptice.

Već sljedeću subotu, 6. lipnja u 11 sati, na Zrinjevcu, s djecom će se družiti Žar pticin Antuntun, koga prema poznatoj pjesmi Grigora Viteza 'Kako živi Antuntun igra' Ante Krstulović. Manifestacija se u nedjelju, 14. lipnja, nastavlja u Bijeničkoj 97, kada će ispred kazališta djeci iz kvarta i svima koji dođu Žar ptica darovati još jednu izvedbu Antuntuna. U slučaju kiše predstave se otkazuju.

Zagrebačko kazalište lutaka (ZKL) prvu će predstavu nakon dvomjesečne pauze imati već u subotu, 23. svibnja, kada će ponovno otvorenje kazališta otvoriti predstava 'Medo Đuro kod zubara'. Program 26. svibnja nastavlja 'Maca Papučarica', a 28. svibnja predstava 'Tko je Videku napravio košuljicu'.

23.05.2020. 19:01:00
Novi komentar
nužno
nužno