« Iza ogledala
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
mali zeleni

Kazahstanci grade bazu za NLO-e

Priča naizgled djeluje sumanuto, no podaci koje stoje iza nje tjeraju na razmišljanje

Kazahstanci grade bazu za NLO-e
Kazahstanci grade bazu za NLO-e (Corbis)
Više o

NLO

,

NLO kazahstan

,

ambasada vanzemaljaca

Prvo veleposlanstvo neke vanzemaljske civilizacije trebalo bi biti u Kazahstanu, ukoliko se ispuni želja državnih organa ove države u Centralnoj Aziji. Ako se može vjerovati izvorima, vlada je već odredila velik komad zemlje kraj grada Almatyja na kojem bi se trebalo izgraditi sletište i cijeli kompleks.

Predviđen je hotel, kazalište i prevoditeljski servis koji bi bili tik uz pistu. Kazahstanska vlada nada se da bi ovaj potez mogao pokazati njihovo napredno razmišljanje i donijeti velike financijske koristi, naravno pod pretpostavkom da se mali zeleni odluče upravo tamo napraviti svoju zemaljsku bazu.

Ideja je potekla iz vjerovanja da vanzemaljci koriste uporišta u Kaspijskom jezeru, na kazahstanskim obalama, kao podmorske baze za zemaljske misije. Ova bi informacija bila pomalo nategnuta, no potvrdio ju je šef svemirske agencije susjednog Azerbajdžana, Fuad Gasimov koji tvrdi kako je SSSR redovito nadzirao kretanja svemirskih brodova koji su uzlijetali i slijetali u Kaspijsko jezero.

Također, količina NLO-a koji se gotovo svakodnevno viđaju nad Kazahstanom povezuje se s bogatstvom u prirodnim resursima ove inače ne baš razvijene zemlje, a također i s nepreglednim pustim predjelima u kojima se može sakriti cijela flota NLO-a bez ikakvog problema.

Šef kazahstanske svemirske agencije Talgat Musabajev uključen je u projekt izgradnje veleposlanstva, a kako se radi o bivšem kolegi Fuada Gasimova i astronautu, priča počinje poprimati bitno ozbiljnije obrise. Navodno Musabajev ima detaljna saznanja i uvide u tajne dosjee bivšeg SSSR-a i smatra se vrlo upućenom osobom u pitanja kontakata s vanzemaljcima.

Kazahstan je i inače vrlo otvoren prema mogućnostima da nas posjećuju civilizacije iz dubina svemira, a kad se zna da se gotovo cjelokupan svemirski program bivšeg SSSR-a provodio s uzletišta u Bajkonuru u kazahstanskim stepama, slobodno se može pretpostaviti da cijeli projekt nije pao s Marsa. Ili ipak jest?

24.04.2009. 11:23:57
Novi komentar
nužno
nužno