« Film
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
OSVETA

Kazahstanci snimaju filmski odgovor na Borata

U filmu "Borat" Sashe Barona Cohena Kazahstan je prikazan kao nazadna zemlja u kojoj cvatu prostitucija, incest, kriminal i antisemitizam

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

film

,

Borat

,

Sacha Baron Cohen

,

Kazahstan

Srednjoazijska republika Kazahstan duri se na britanskoga komičara Sachu Barona Cohena još otkako je 2006. snimio Borata, a sad je kucnuo čas za osvetu. Kazahstanski redatelj Erkin Raskišev snima film Moj brat Borat kojim želi stranim gledateljima pokazati da je Boratov Kazahstan bio tek Cohenova izmišljotina, objavili su u subotu mediji.

>> Kazahstanci se žele osvetiti Englezima za Borata

>> Borat preživio još jednu tužbu

U Boratu je Cohen glumio kazahstanskoga novinara koji dolazi u Ameriku upoznati se s njezinom kulturom, a neprestano sebe i svoje domaćine dovodi u neugodnosti rasističkim i mizoginim komentarima. Kazahstan je prikazan kao nazadna zemlja u kojoj cvatu prostitucija, incest, kriminal i antisemitizam.

Autoritarni predsjednik Kazahstana Nursultan Nazabajev toliko se razljutio kad je odgledao film da se požalio i tadašnjemu britanskom premijeru Tonyju Blairu. Rakišev će u novom filmu prikazati mladog Amerikanca koji putuje Kazahstanom da se sam uvjeri kako je u Boratovoj zemlji. Upoznat će Boratova brata i s njime posjetiti njihovo rodno mjesto. Ali pokazat će se da to nije u Kazahstanu jer je Borat zapravo Englez. "Želimo iskoristiti Boratov uspjeh", rekao je redatelj Rakišev čiji će se film u kinima pojaviti 2011. (hina/metro-portal)

07.08.2010. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno