« Muškarci
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
ZAPAMTITE :)

Karakterna osobina koju žene obožavaju

Altruizam je osobina koje nije urođena i nije definirana našom genetikom, već je je jednostavno produkt naših obrazaca ponašanja, našeg načina življenja

Altruizam pomaže kod suprotnog spola
Altruizam pomaže kod suprotnog spola (Arhiva)
Više o

privlačnost

,

altruizam

,

karakter

Već sam si polako dosadan raznim istraživanja znanstvenika diljem svijeta koja mi dokazuju manje više ono što sam znao i što znam, kaže Gentleman Jack Lumber s prijateljskog portala Gentleman.hr.

No, nisu svi kao ja. Naravno, ne mislim ovime ništa loše o drugima, ali nebrojeno puta susretao sam se ljudima kojima je pomoći nekome drugome toliko strani pojam da se ljute, da napadaju kad ih tražiš da pomognu nekome. Vrlo česti odgovor je: "A tko je meni pomogao? Nitko!"

Altruizam je osobina koje nije urođena i nije definirana našom genetikom, već je je jednostavno produkt naših obrazaca ponašanja, našeg načina življenja.

Vrlo je često da imućniji pojedinci nemaju izraženih osobina altruizma i pomaganja, davanja nečeg ne tražeći ništa za uzvrat im je neprihvatljivo. Biznismeni, tvrtke, pojedinci vrlo često svoje donacije i pomaganje drugima kompenziraju medijskom pažnjom, naslikavanjem po medijima. Međutim ako pogledamo u srž tog odnosa to je ništa drugo već ulaganje, ulaganje u posao, ulaganje u svoju tvrtku, ulaganje u marketing. S te strane ne možemo im uzimati za zlo, ponajviše onima koji zapošljavaju i time rade dobru stvar zajednici.

Bilo kako bilo i među njima postoje pojedinci koji su ipak pomogli, darovali iz čistih osobnih razloga, a medijska pažnja ili javno obznanjivanje njihovog dobrog djela nije im toliko bitno.

Vratimo se mi srži teme. Svako dobro djelo, svaki akt altruizma bude nagrađen. Ali nagrada nije one financijske ili bilo koje materijalne naravi, nagrada je duboko u nama. Taj akt velikodušnosti je jedna od najprivlačnijih osobina kod muškarca.

Drugim riječima, više daješ, više će ti se vratiti.

Više pročitajte na portal Gentleman.hr

21.11.2016. 21:32:00
Novi komentar
nužno
nužno