« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
NAPOKON

Kamere hvataju vozače koji razgovaraju mobitelom tijekom vožnje

Ono na što želimo upozoriti su nove kamere s kojima raspolaže policija i koje su u stanju snimiti vozača koji koristi mobitel tijekom vožnje

Bez mobitela, molim!
Bez mobitela, molim! (Arhiva)
Više o

vožnja

,

mobitel

Vjerujemo kako je velik broj vozača upoznat s novim puno strožim novčanim i prometnim kaznama koje su na snazi u Hrvatskoj. Već je dovoljno vremena prošlo od primjene izmijenjenih i dopunjenih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama i vide se prvi rezultati, svaki dan padaju drakonske kazne s ogromnim novčanim iznosima.

Ono na što želimo upozoriti su nove kamere s kojima raspolaže policija i koje su u stanju snimiti vozača koji koristi mobitel tijekom vožnje za što je po novom propisu novčana kazna od 1.000 kuna (bez slušalice ili handsfree).

No, da vidimo daleke susjede, i kako se s istim problemom suočava policija u dalekoj Australiji. Vrlo slično hrvatskoj, tako i australska policija koristi kamere za otkrivanje vozača koji koriste mobilne telefone tijekom vožnje.

Postavljene kamere osim tog prekršaja hvataju i vozače koji voze brže od ograničenja brzine ili su u drugoj vrsti prekršaja. T

Više pročitajte na portalu Automania.hr

04.01.2020. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno