« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
SCHWARZENEGGER PONOSAN

Kalifornija: Nacionalna garda zauzela položaje na granici s Meksikom

"U srijedu je naša Nacionalna garda pozvana u pomoć u osiguravanju granice i sigurnosti američkog naroda", izjavio je u srijedu guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

Arnold Schwarzenegger

,

Kalifornija

,

Nacionalna garda

,

Novalja

Kalifornija je poslala prvi kontingent s 224 pripadnika Nacionalne garde na meksičku granicu, kao pojačanje graničarima uključenima u borbu protiv krijumčarenja droge i ilegalne imigracije iz smjera Meksika.

"U srijedu je naša Nacionalna garda pozvana u pomoć u osiguravanju granice i sigurnosti američkog naroda", izjavio je u srijedu guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger. "Ponosan sam da smo prva država koja ima djelatne postrojbe u toj misiji", dodao je on prilikom posjeta San Diegu, gradu koji graniči s Meksikom, približno 200 kilometara južno od Los Angelesa i preko puta meksičkog grada Tijuane.

"Vlada se mora više angažirati s ljudskim i financijskih resursima", dodao je on. Američki predsjednik Barack Obama prošli je tjedan iznio plan o jačanju sigurnosti na granici s Meksikom, opskrbljen sa 600 milijuna dolara. (hina/metro-portal)

19.08.2010. 19:11:00
Novi komentar
nužno
nužno