« Žene
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
MA DA?

Kakvi su muškarci bolji za brak

Viša inteligencija znači sposobnost izbjegavanja raspada braka izražavanjem i raspravljanjem o osjećajima

Auto (dobar, naravno..) ne škodi :)
Auto (dobar, naravno..) ne škodi :) (Shutterstock)
Više o

brak

,

muškarci

Partnere odabiremo prema samo nama poznatim kriterijima, a jedno je finsko istraživanje odlučilo proučiti stvar iz evolucijske perspektive... i otkrili su da inteligencija partnera izravno utječu na sposobnost partnerstva da prežive i podupiru potomstvo.

Drugi aspekt koji utječe na trajan odnos: pametniji muškarci općenito imaju veći dohodak i to ih čini atraktivnijima.

Istraživanje se oslanjalo na podatke o regrutiranju i vojnim obvezama od gotovo 200.000 finskih muškaraca, od 18 do 45 godina. Inteligencija je procijenjena testom od 120 elemenata koje su muškarci rješavali nakon ulaska u finske obrambene snage.

Istraživači su pronašli vezu između inteligencije i bračne povijesti. 

Broj muškaraca koji su se vjenčali i ostali u braku, povećali su se sa svakim porastom ukupne inteligencije unutar pet dobnih skupina koje su proučavane.

Najmlađa skupina najsnažnije je pokazala taj učinak.Kada su ih u početku ispitivali, dvije trećine muškaraca bili su samci. Zatim su našli grupu oženjenih muškaraca koji su odgovarali njihov dobi i regiji.

Obje grupe su praćene tijekom petogodišnjeg razdoblja, a istraživači su promatrali bračno stanje, prihode, automobile u vlasništvu i druge faktore. Muškarci su također morali rješavati još jedan test inteligencije, koji je mjerio numeričke, verbalne i neverbalne sposobnosti.

U drugim zanimljivim zaključcima, znanstvenici su otkrili da se verbalna inteligencija odnosi na vjerojatnost vjenčanja, budući da bolji govornik lakše privlači partnerice

Ukupna intelektualna sposobnost jednako se odnosi i na razvod braka.

Viša inteligencija znači sposobnost izbjegavanja raspada braka izražavanjem i raspravljanjem o osjećajima, prema istraživačkom timu. S druge strane, studije pokazuju da i inteligentne žene imaju stabilnije i dugotrajnije brakove.

Prema istraživanju, veću mogućnost dobrog braka imaju i muškarci s novijim i većim sutomobilima. Možda da bi mogli voziti u njemu više djece.

01.11.2019. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno