« Žene
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

Kako znati da ste odabrali pravog partnera?

Da biste bili sigurni da ste s pravom osobom, trebate biti u stanju racionalno razmišljati i odvagnuti argumente za i protiv, što definitivno nije lako kad ste zaljubljeni

Jeste li s pravim?
Jeste li s pravim? (Shutterstock)
Više o

zaljubljenost

,

savršen partner

,

karakteristike

Zaljubljenost nam često zamagli razum, a kako odabir pravog partnera za zajednički život nikad nije laka odluka, mnogi su se opekli vrlo brzo, dok su drugi shvatili tek nakon desetak i više godina da vrijeme provode s pogrešnom osobom. Kako onda znati jeste li dobro odabrali?

Zapravo to i nije tako teško, no samo u teoriji. Da biste bili sigurni da ste s pravom osobom, trebate biti u stanju racionalno razmišljati i odvagnuti argumente za i protiv, što definitivno nije lako kad ste zaljubljeni.

Za početak, ako razmislite o slaganju oko važnih pitanja, tu emocije nemogu igrati veliku ulogu. Ako se ne slažete po pitanju načina trošenja novca, rješenja stambenog pitanja, djece ili braka, tu se ipak radi o onome što se tijekom razvoda navodi kao nepomirljiva razlika. Zašto čekati do tada?

Ništa manje važna stvar nisu ni promjene u vlastitom ponašanju. U slučaju da partner od vas zahtijeva, otvoreno ili suptilno, promjenu vaših ustaljenih navika ili, što je još opasnije, karaktera, vrijeme je da stanete na loptu i dobro razmislite je li on baš prava osoba za vas. Naime, ako vas želi pretvoriti u nešto što niste, sigurno vam neće biti lijepo s njim.

I ono što je možda i najvažnije - svaki dobar odnos ima i dobru komunikaciju. No, ako vaši razgovori umjesto na ozbiljnim temama završavaju na njegovom odmahivanju rukom ili je uvijek spreman na svađu, možete biti sigurni da to nije osoba s kojom biste trebali provesti život.

30.09.2015. 21:30:00
Novi komentar
nužno
nužno