« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 mjeseci
SAVJETI

Kako znati da je vrijeme za malo - samoće?

Takvo vrijeme je namijenjeno opuštanju, kako tijela tako i duha, uživanju u malim stvarima, hobijima, izležavanju... bilo čemu što će vam pomoći da napunite baterije

Uživajte u samoći
Uživajte u samoći (Arhiva)
Više o

odmor

,

samoća

Samoća se najčešće spominje u negativnom kontekstu, no vjerujemo da ste svi barem ponekad neizrecivo uživali u trenucima kad oko vas nije bilo nikoga...

Takvo vrijeme je namijenjeno opuštanju, kako tijela tako i duha, uživanju u malim stvarima, hobijima, izležavanju... bilo čemu što će vam pomoći da napunite baterije.

Stoga, evo 5 znakova da je vrijeme za malo samoće:

Bolest - ako ste bili posebno zauzeti i pod stresom, nije neobično da vas tijelo 'sabotira.' Kad sami ne uzimamo vrijeme za sebe, tijelo nas samo natjera na to. Često se dogodi da razvijemo prehladu u zadnji trenutak prije važnog događaja ili baš kad imamo najviše obaveza. Shvatite to kao alarm koji tijelo šalje da se morate.

Hrana - apetit varira od osobe do osobe. Neki će ljudi pod stresom poćeti jesti velike količine hrane i prejedati se, a drugi neće ništa staviti u usta cijeli dan. Kad primijetite drastične promjene u načinu i planu prehrane, obratite pozornost na to što se događa iznutra. Ako se prejedate, pokušajte se opustiti na druge načine i bavite se drugim stvarima kad osjetite neobjašnjivu potrebu za hranom. Tako ćete osvijestiti problem i izbjeći nakupljanje kilograma.

Izderavanje na druge - vaš partner nije ništa krivo učinio, a izderali ste se na njega. Baš kao i vaš najbolji prijatelj. Sigurni znak da se morate opustiti i provesti vrijeme sami je kad 'pucate' na svoje najbliiže ljude. To su situacije  u kojima vaša frustracija zbog toga što nemate vremena za sebe izlazi na van prema drugim ljudima.

Izluđuju vas sitnice - česti je scenarij da nas živciraju i najmanje sitnice kad se ne osjećamo dobro i ispunjeno. Možda ste zaboravili nešto kupiti u trgovini ili poslati mail - ako vas takve stvari dovedu do ludila, vrijeme je da se zapitate u čemu je zbilja problem. U takvim situacijama pitajte se dvije stvari: je li ova situacija toliko važna ili koja potreba mi trenutno nije zadovoljena (glad, žeđ, umor)? Dišite duboko i slušajte svoje tijelo. 

Ništa vas ne uzbuđuje - jedna od najranijih indikacija da vam treba odmor je kad jednostavno ništa ne zvuči zabavno. Moguće je da su vam stvari zbog kojih ste inače uzbuđeni i sretni više ne izazivaju entuzijazam. Kako biste vratili ravnotežu, radite nešto kreativno. Kombinacija samoće i kreativnih ideja će vas inspirirati i vratiti vam želju za novim isksutvima. 

26.05.2019. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    26.05.2019. 11:27
    kad odjednom ti sve dosadi i zeliš biti sam bez ikoga
Novi komentar
nužno
nužno