« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 11 mjeseci i 25 dana
SAVJETI

Kako zadržati kuću čistom u proljeće?

Nije lako, znamo, no uz ovih par savjeta vi i vaši ukućani trebali biste biti potpuno sigurni

Ne to, nismo na to mislili!
Ne to, nismo na to mislili! (Arhiva)
Više o

čistoća

,

obrnuta kuća

,

dom

Proljeće je na vratima (iako je to samo kalendarski, vremenski je već tu danima), a s njim obično dolaze i novi problemi - kako zadržati prljavštinu i toksine izvan svoga doma.

Nije lako, znamo, no uz ovih par savjeta vi i vaši ukućani trebali biste biti potpuno sigurni:

Nabavite biljke - jeste li znali da su biljke prirodni pročišćivači zraka? Znanstvenici su čak otkrili da apsorbiraju toksične kemikalije iz stana (formaldehide, pesticide), stoga osim ljepšeg ugođaja, dobit ćete i zdraviji zrak. 

Obrišite šape ljubimcima - iako vi možda skidate svoju obuću, kućni ljubimci to ne mogu, stoga oni unose sve ono što ste vi svojim skidanjem pokušali spriječiti. Jednostavno, iskoristite staru krpu i ostavite je na ulazu te s njome svaki put lagano obrišite šapice svojih ljubimaca. Posao koji zaista traje kratko, a itekako smanjuje mogućnost ulaska raznih bakterija. 

Redovito pranje ruku - sigurni smo da to već radite, ali važno je da i svoju djecu educirate kako je izrazito važno održavati higijenu ruku, osobito nakon ulaska u kuću ili stan. Djeca se igraju u parku i diraju sve što im dođe pod ruku, stoga su doista oni pravi "prijenosnici" bakterija. 

Skidajte cipele - cipelama u vaše domove unosite više od same prljavštine. Mikrobiolog i profesor sa Sveučilišta u Arizoni, doktor Charles Gerba, istraživanjem je dokazao kako se na džonu cipele nalazi više od 400 000 bakterija, a čak 3 000 njih u samim cipelama. Kada čujete da je obuća prljavija od zahodskih školjki, to je zaista istina, stoga bi ovo trebao biti dovoljno dobar razlog za skidanje cipelica i tenisica prije nego što kročite u prostorije svog doma

08.03.2019. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno