« Život
objavljeno prije 6 mjeseci i 6 dana
ZNATE LI ;)

Kako udomiti pravog psa za sebe

Nije važno samo biti siguran da želite psa nego i pažljivo odabrati pasminu, proučiti karakter životinje i sve to uskladiti s načinom života

Udomite psa po svojoj mjeri
Udomite psa po svojoj mjeri (Arhiva)
Više o

psi

,

udomljavanje

,

pas

Život sa psom jedna je od najljepših stvari na svijetu za sve ljubitelje životinja. Mahanje repom, pseće pusice i osmijesi svaki put kad se vratite doma nešto su što svakog vlasnika pasa ostavi bez daha. No, odluka o posjedovanju ili udomljavanju pasa nije mala i nosi mnogo obaveza. To je odgovoran posao na idućih 15-ak godina koji se ne smije shvatiti olako.

Nije važno samo biti siguran da želite psa nego i pažljivo odabrati pasminu, proučiti karakter životinje i sve to uskladiti s načinom života.

Ovo su 3 pitanja koje si svaki budući vlasnik pasa treba postaviti prije udomljavanja:

Koja je idealna pasmina za vas?

Kakav je vaš način života - užurban ili miran? Boravite li često na otvorenom, bavite li se nekim sportom? Često ste doma i omiljena vam je aktivnost gledanje serija? Imate li hobi na koji često trošite većinu svog vremena? Sve su to pitanja koja će vam pomoći da donesete odluku o pasmini. Pasmina se ne bira na temelju kriterija je li vam pas sladak i simpatičan već trebate proučiti karakteristike svake pasmine koja će vam puno reći o karakteru psa.

Koliko dnevno imate vremena?

Iako nije svaka pasmina ista kada se radi o šetnji i brizi, bez obzira na pasminu potrebno je odvojiti vrijeme svaki dan za šetanje, druženje i maženje sa svojim ljubimcem. Neke pasmine zahtijevaju više dnevnih aktivnosti - duže šetnje, istrčavanje, igranje pa je briga o njima puno veća.

Ako puno putujete i gotovo vas nikad nema kod kuće onda nije vrijeme za udomljavanje. Radije pričekajte bolji trenutak u životu kad ćete mu se moći više posvetiti.

Imate li dovoljno financija za skrb i njegu?

Udomljavanje zahtjeva i odvajanje određene svote financija i ta svota ovisi čak i o pasmini. Veći pas znači i veće troškove, posebno po pitanju hrane. Neki od troškova na koje morate biti spremni su hrana, obavezna cijepljenja, igračke, grooming, oprema za dom i šetnju pa sve do onih izvanrednih - ozljede, i bolesti.

Neki se troškovi ne mogu predvidjeti i zato je važno da budete spremni na financijske izdatke.

Kako bi budući vlasnici donijeli pravu odluku kada je o udomljavanju pasa riječ poznati brend vodke Tito's vodka redovno prikuplja novac i pomaže skloništima pasa u Hrvatskoj. Slogan brenda Vodka for dog people snažno označava brigu prema psima i udomljavanju kako bi zajednica vlasnika i pasa bila ispunjena s mnoštvom veselih repića i osmijeha.

24.10.2023. 10:12:00
Novi komentar
nužno
nužno