« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 mjeseci i 7 dana
SAVJETI

Kako učinkovite smanjiti znojenje

Miris tijekom znojenja može biti izuzetno neugodan, posebno ako se na odjeći koju nosite vide ogromne mrlje od znoja

Kako ga smanjiti?
Kako ga smanjiti? (Arhiva)
Više o

znojenje

,

znoj

,

smanjeno znojenje

Znojenje je nezgodna stvar, pogotovo u određenim situacijama...no, zapravo je to stvarno normalna stvar, preciznije, to je jedini način na koji naše tijelo može regulirati temperaturu.

Još je jedna stvar izuzetno zanimljiva - znoj nema svoj miris kao što mnogi misle. Tek kada dođe u kontakt s bakterijama na tijelu, znoj dobiva oštar i neugodan miris.

Liječnica Laurie Hooper iz zdravstvene organizacije „The Natural Deodorant Co" navodi da znojenje ima važnu ulogu u održavanju normalnog zdravlja i pomaže našim tijelima da reguliraju tjelesnu temperaturu i uklone toksine.

Ipak, postoje neke namirnice koje pojačavaju znojenje, pa ako želite smanjiti ovu pojavu, smanjite njihovu potrošnju.

Hrana koju treba izbjegavati su jaki začini kao što su curry i čili. Naše tijelo reagira na začinjenu hranu na isti način kao što reagira na visoke temperature. Ove namirnice čine da se više znojite da biste rashladili tijelo.

Osim toga, dr. Hooper navodi da treba izbjegavati i kofein jer on stimulira centralni živčani sustav i potiče nadbubrežne žlijezde da rade više.

Zbog toga, ako želite smanjiti znojenje, vodite računa da se češće tuširate, nosite dezodoranse na čistom tijelu i nosite lakšu odjeću od materijala koji propušta zrak

26.06.2023. 15:12:41
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    26.06.2023. 15:44
    treba sw kupati svaki san
  2. avatar
    armando
    26.06.2023. 15:44
    *dan
Novi komentar
nužno
nužno