« Život
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
MA DA?

Kako trebaju govoriti muškarci, a kako žene?

Sa stajališta seksualne selekcije, tipično se preferiraju muškarci s osobinama koje su nešto muževnije od prosjeka, što bi u tom kontekstu učinilo muškarce s manje jasnim govorom privlačnijimm

Kako tko treba govoriti?
Kako tko treba govoriti? (Arhiva)
Više o

žene

,

govor

,

muškarci

Govor je važna stvar, ne samo kad želite objasniti nešto - jednako tako možete naći ljubav svog života, ali je i propustiti, zavisi od toga kako govorite.

Dakle, činjenice su sljedeće - ženama su privlačniji muškarci koji imaju nešto nerazumljiviji govor, dok se kod žena preferira jasnije vokalno izražavanje

"Sa stajališta seksualne selekcije, tipično se preferiraju muškarci s osobinama koje su nešto muževnije od prosjeka, što bi u tom kontekstu učinilo muškarce s manje jasnim govorom privlačnijima", pojasnio je koautor studije doktor Daniel Stehr u priopćenju za medije.

>> Kako prepoznati da se sviđate muškarcu >>

U istraživanju su sudjelovala 42 volontera koji su zamoljeni da izvedu različite govorne zadatke. Njihov vokal tada je rangiran po privlačnosti.

Istraživači su tad otkrili da se jasan vokal smatra mnogo privlačnijim kod žena nego kod muškaraca.

Doktor Stehr smatra da su nalazi njegova tima u suprotnosti s popularnim uvjerenjima.

>> Ženski ciklus utječe na govor muškaraca >>

"Mnogi vokalni treneri inače bi poticali ljude da usporavaju i pažljivo izgovaraju kako bi ostavili bolji dojam na svoju publiku", kaže.

05.09.2021. 21:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    06.09.2021. 10:48
    very good ekao bi sherlock holmes
Novi komentar
nužno
nužno