« Kultura
objavljeno prije 15 godina
osječko ljeto

Kako to izgleda kada zbor pjeva Nirvanu

HPD "Lipa" održalo koncert pop-rock skladbi

(Vlado Kos, CROPIX)
Više o

Osječko ljeto kulture

,

Lipa

 Na 9. Osječkom ljetu kulture (OLJK) večeras je nastupilo osječko Hrvatsko pjevačko društvo "Lipa", koje je, po prvi put u 133 godine svoga postojanja, održalo koncert pop i rock skladbi.

Umjesto uobičajenog repertoara "a capella" pjevanja klasičnih zborskih skladbi za koje je "Lipa" dobila niz nagrada na domaćim i međunarodnim pjevačkim natjecanjima, članovi ovog pjevačkog društva izveli su 21 obradu poznatih pop i rock standarda, poput skupina "Pink Floyd", "The Beatles", "Beach Boys", "Queen", "U2", "Eurythmics" i "Nirvana" te izvođača kao što su Madonna i Cher.

U prepunom dvorištu Rektorata osječkoga Sveučilišta, uz zbor od 40-tak članova "Lipe" nastupio je i prateći sastav od pet glazbenika te nekoliko plesača i vokalnih solista.

Od dopredsjednika HPD-a "Lipa" Tomislava Levaka doznaje se kako ideja o ovome projektu, s vrlo zahtjevnom produkcijom, postoji već nekoliko godina, ali se s njegovom konkretnom realizacijom počelo prije nekoliko mjeseci, kada je ovo pjevačko društvo završilo s ostalim obvezama i moglo se usmjeriti na što kvalitetniju pripremu nastupa na Osječkom ljetu kulture.

Izvor: Hina

08.07.2009. 10:49:54
Novi komentar
nužno
nužno