« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Kako spriječiti provalu u automobil

'Stop provalama u motorna vozila' – donosimo savjete kako smanjiti mogućnost provale u vozilo

Kako spriječiti provalu?
Kako spriječiti provalu? (Automania)
Više o

provala

,

provala u automobil

,

savjeti za sprječavanje

Provalne krađe u osobne automobile najčešće se događaju na parkirališnim prostorima, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara, zdravstvenih ustanova i sl. i to u poslijepodnevnim i u večernjim satima. U većini slučajeva, provalnici podesnim predmetom provaljuju u vozilo te otuđuju novčanike i dokumente vlasnika i korisnika automobila, novce, audio uređaje, mobitele.

Svi takvi predmeti ostavljani su na vidljivom mjestu, a znalo se dogoditi da žrtva u novčaniku pored bankovne kartice drži i papirić sa zapisanim brojem PIN-a kartice, čime se lopovu olakšava stjecanje i dodatne koristi dizanjem gotovine na bankomatu.

Da bi se spriječile provale u vozila i krađe iz vozila, nisu uvijek potrebna značajna novčana ulaganja, već promjena ponašanja i navika tako da se ne privlači pažnja počinitelja i da se na njega ne djeluje poticajno.

Vođena tom spoznajom, prije nekoliko godina hrvatska policija  je inicirala preventivnu aktivnost 'Stop provalama u motorna vozila', kojoj je primarna svrha bila podići razinu svijesti građana o problemu provalnih krađa te ponuditi građanima informacije o samozaštitnim mjerama koje mogu poduzeti po tom pitanju.

Kako smanjiti mogućnost provale u vozilo pročitajte na portalu Automania.hr

25.07.2014. 17:19:00
Novi komentar
nužno
nužno