« Život
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
teška muka

Kako se suzdržati od želje za slatkim

Svaka učinkovita redukcijska dijeta strogo zabranjuje slatkiše - pročitajte kako im se oduprijeti

(Corbis)
Više o

želja za slatkim

,

slatkiši

Ako se i vama događa da čak i nakon obilnog ručka još uvijek žudite za slatkim, postoji način kako tome možete doskočiti. Prvo treba prekinuti s navikom da jedete slatko poslije ručka barem tijekom jednog tjedna. Ako u tome uspijete, drastično ćete smanjiti žudnju vašeg tijela za šećerom u budućnosti. Ovih pet trikova olakšat će vam provedbu plana:

1. Pokušajte jesti što manje šećera i rafiniranih ugljikohidrata tijekom dana. Što manje šećera jedete, to manje inuzulina vaše tijelo oslobađa - pa tako imate i manju potrebu za šećerom.

2. Operite zube ili koristite vodicu za usta nakon obroka. Također, dobra je ideja pojesti nekoliko bombončića s mentolom koji ne sadrže šećer. Istraživanja kažu kako okus mentola pomaže obuzdati želju za slatkim.

3. Nabavite si zalihu slatkiša koji ne sadrže šećer - dijetne lizalice, pudinzi i čokoladu bez šećera tako da ne morate u trenutku slabosti posezati za bilo čime slatkim što će u pravilu sadržavati šećer već ćete imati veći izbor slatkiša bez šećera.

4. Pojedite komad voća. Ono jest slatko, ali isto tako puno je vitamina i vlakana.

5. Ako nikako ne možete bez šećera pazite na količine. Uzmite sasvim, sasvim malu količinu slatkiša sa šećerom. Sutra će već biti puno lakše....


06.10.2009. 16:17:55
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    zaks
    06.10.2009. 20:02
    kod mene je pravilo: Bolje nemoj ništa ni mrvicu ili pojedi sve! jer čim okusim malo slatkoga, gotovo je...tak da je kod mene apstinencija od slatkog poprilično rigorozna
Novi komentar
nužno
nužno