« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
SAVJETI :)

Kako se riješiti vučje gladi? Hranom za - bebe!

Kašice su najčešće poput smoothieja i nisu preslatke, s obzirom na to da hrana za bebe i malu djecu rijetko sadrži aditive

Dječje kašice sjajan su izbor
Dječje kašice sjajan su izbor (Arhiva)
Više o

glad

,

hrana za djecu

,

kašice

Doručak ste preskočili, vremena za gablec nemate i - želudac zavija kao čopor pomahnitalih vukova... a vi ne znate što bi.

Naravno, obično se, kao i svi, protiv iznenadne gladi borite velikim sendvičem bogato napunjenim suhomesnatim proizvodima, masnim sirom i istim takvim preljevom. 

"Nepotrebno je isticati da je takav obrok prepun kalorija, kruh je najčešće napravljen od bijelog brašna, a preljev je od remulade na bazi majoneze ili visokokaloričnog sira", kaže berlinska nutricionistica Sarah Tschernigow, koja vodi vrlo popularan blog o prehrani.

Kada je posrijedi prehrana "s nogu" na koju smo često prisiljeni, blogerica ima tri savjeta kojih biste se po njezinu mišljenju trebali pridržavati.

"Najčešće se u blizini nalazi i supermarket ili neka manja trgovina koju biste trebali potražiti. Ondje možete kupiti zdrave namirnice poput voća, gotovih salata i povrća", kaže Tschernigow, koja osobno favorizira cherry rajčice.

"Hrana je u takvim trgovinama najčešće već zapakirana. Brzim pregledom popisa sastojaka ustanovit ćete što ćete unijeti u organizam, za razliku od obroka koje kupujete u pekarnicama ili snack barovima. Što je popis kraći i razumljiviji, proizvod je kvalitetniji."

No, onima odvažnijima insajderski prijedlog Sare Tschernigow je - dječja hrana.

Dječji pire u borbi protiv napada gladi?

"Da, dobro ste pročitali. U trgovinama možete pronaći staklenke s usitnjenim bananama, mangom ili jabukama. Dakle, jednostavan voćni pire. Kašice su najčešće poput smoothieja i nisu preslatke, s obzirom na to da hrana za bebe i malu djecu rijetko sadrži aditive", kaže Tschernigow.

Nutricionistica u svojoj torbi uvijek nosi praktičan set pribora za jelo za kampiranje koji ne zauzima puno prostora.

Kako da osobe koje ne vole voće i povrće spriječe iznenadnu glad?

"Odgovor je jednostavan: mješavinom orašastih plodova i sušenog voća. Te su namirnice zasitne i pune zdravih masnoća poput omega-3 masnih kiselina", kaže Tschernigow te preporučuje da se pojede onoliko orašastih plodova i sušenog voća koliko ih stane u šaku. 

I još jedan trik. Sarah za 'prvu pomoć' u slučaju gladi u torbi uvijek nosi tvrdo kuhano jaje koje je, kako ističe, zasitnije od kruha od cjelovitog zrna. 

12.02.2019. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno