« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
SAVJETI :)

Kako se riješiti viška vode u organizmu?

Ova biljka je odličan saveznik u borbi protiv bubreženih oboljenja i urninarnih problema te je snažan diuretik

Peršin čudesno dobro djeluje
Peršin čudesno dobro djeluje (Arhiva)
Više o

zadržavanje vode

,

peršin

,

prirodni diuretici

,

višak vode

Voda se može zadržavati u organizmu zbog raznih propusta u prehrani, stanja i navika. Neuravnoteženost hormona za vrijeme menstrualnog ciklusa, menopauze, trudnoće ili PMS-a žene često ostavlja otečenim, a u tim danima mogu i primijetiti kako su im grudi punije par dana prije nego stigne mjesečnica.

Pretjeranim unosom masti, soli i šećera u organizam može se pridonijeti zadržavanju vode u organizmu, a tome pogoduje i nedovoljni unos proteina i vitamina B kompleksa.

Zasoljena jela i brza hrana djeluju na način da se voda počinje zadržavati zbog čega se osjeća naduta u području ekstremiteta i trbuha. Isto tako bolesti pluća, bubrega ili artrtitis mogu uzrokovati zadržavanje vode.

Peršin je biljka koja se koristi kao začin, a upravo ta biljka ima magične moći. Količina peršina u jelima je mala zbog čega nije dovoljna da pokrene izlučivanje nagomilane tekućine iz tijela.

Ova biljka je odličan saveznik u borbi protiv bubreženih oboljenja i urninarnih problema te je jak diuretik. Kao lijek se mogu koristiti listovi peršina i korijen peršina.

Više pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
08.01.2018. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno