« Hrvatska
objavljeno prije 5 mjeseci i 12 dana
UPS!

Kako se riješiti stresa?

Ako nismo iznutra jaki mogu nas slomiti i sitnice. Poradite na svom odnosu prema sebi , naučite se nositi s nedaćama na najbolji način

Negativne misli trebaju nestati
Negativne misli trebaju nestati (Arhiva)
Više o

stres

,

negativne misli

Stres - bilo da ga uzrokuje posao ili problemi u privatnom životu,može dovesti do bolesti i narušiti kvalitetu života.

Stoga dok još nije kasno naučite se nositi sa stresom, odnosno neka vaše raspoloženje bude pod vašom kontrolom, a ne pod izvanjskim utjecajima. Društvo američkih psihologa savjetuje ova tri koraka u borbiprotiv stresa.

1. Detektirajte okidače

Obratite pozornost na to što vam izaziva stres i na to kako reagirate na neugodne osjećaje. Zapitajte se potom: Je li moja rekacija zdrava?
Primjerice, je li nakon napornog dana na poslu sjedate pred TV sa zdjelom čipsa? Ako je odgovor potvrdan, razmislite o tome da umjesto gledanja serije odete trčati, šetati ili u teretanu. Fizički napor potaknut će stvaranje endorfinakoji će pomoći tijelu da se nosi sa stresom te vam podići raspoloženje. 

2. Smirite misli

Ako vas krene hvatati panika, zastanite na trenutak i nekoliko puta duboko udahnite i izdahnite. Osvijestite svoj dah, to će vas smiriti. Uvedite u svoj život molitvu i meditaciju.

3. Pronađite uzbuđenje

Slušajte sebe, svoje želje i snove. Preuzmite kontrolu nad negativnim mislima i preobraite ih u pozitivne. Fokusirajte se na ono u čemu ste dobri i to će vam pružiti zadovoljstvo i ojačati vam samopouzdanje.  

Radite barem neku sitnicu koja vas veseli. Ne morate ju smatrati korisnom, no ona to je zato što hrani vaše biće i poručuje vam da to radite za sebe, kako biste sebe voljeli i poštovali.

Stres je neizbježan dio života, ali možemo odabrati način kako reagirati na njega. Pronalaženjem pozitivnih načina odgovora na stres pomoći će vam da bolje funkcionirate u životu i nosite se s izazovima. 

13.08.2020. 18:02:00
Novi komentar
nužno
nužno