« Zdravlje
objavljeno prije 8 mjeseci i 27 dana
PANDEMIJA

Kako se riješiti pandemije?

Monoklonska antitijela, poput Regeneronovih, ali i druga pokazala su da radikalno smanjuju šanse da netko završi u bolnici, a na kraju priče smanjenje prijema u bolnicu mora biti glavni prioritet

Prvo - čuvajte sebe, a zatim i druge...
Prvo - čuvajte sebe, a zatim i druge... (Arhiva)
Više o

pandemija

,

kraj pandemije

,

monoklonska antitijela

Monoklonska antitijela, poput onih koje su napravili Regeneron i GlaxoSmithKline (GSK), neće djelovati na svakog pacijenta s covidom-19, kako je poznato, a dostupna su samo za osobe starije od 12 godina koje nisu hospitalizirane ili teško bolesne.

Regeneronova terapija se također može koristiti za osobe koje znaju da su bile izložene virusu, ali još nemaju pozitivan test. Ta zaštita, međutim, ne traje dugo i nije zamjena za cjepivo, piše CNN.

Monoklonska antitijela, poput Regeneronovih, ali i druga pokazala su da radikalno smanjuju šanse da netko završi u bolnici, a na kraju priče smanjenje prijema u bolnicu mora biti glavni prioritet.

"Znamo što sprečava da neka osoba oboli od ove bolesti, a to su maske i cjepivo. Trebalo bi se fokusirati na ove preventivne mjere", rekla je dr. Leana Wen, liječnica hitne pomoći i gostujući profesor fakulteta za javno zdravlje Sveučilišta George Washington i dodala:

"Potpuno je pogrešno reći da bi se trebalo fokusirati na liječenje, a ne na naglašavanje prevencije. To je prvi i glavni korak za koji znamo da djeluje kada je u pitanju zaustavljanje pandemije koronavirusa."

22.08.2021. 18:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    22.08.2021. 18:58
    nikako
Novi komentar
nužno
nužno