« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
SAVJETI

Kako riješiti problem celulita eteričnim uljima

ako nije riječ o zdravstevnom problemu, nego estetskom, celulit ipak ukazuje na disbalans u organizmu i zove na promjene

Recept je jednostavan...
Recept je jednostavan... (DeviantArt)
Više o

celulit

,

eterična ulja

Celulit je uobičajeni problem većine žena, a iako nije riječ o zdravstevnom problemu, nego estetskom, celulit ipak ukazuje na disbalans u organizmu i zove na promjene.

Svi već odavno dobro znamo da se borba protiv celulita vodi na nekoliko "frontova" - za stolom, na treningu i u kupaonici.

Odnosno, želimo li se riješiti celulita, treba promijeniti prehranu - izbaciti šećere, bijeli kruh, tjesteninu, sokove, alkohol i uvesti što više sezonskog povrća, voća i vode, krenuti se znojiti - redovito hodati, trčati ili na neki se drugi način rekreirati te masirati tijelo kako bismo potaknuli cirkulaciju. Za ovo posljednje najbolje je koristiti određena eterična ulja koja su provvjereno učinkovita protiv celulita.

Cedar - sadrži aktivne tvari koje djeluju na celulit, imaju dijuretička svojstva i antiupalni učinak. 

Geranija - eterično ulje geranija ima jaka diuretička svojstva, potiče cirkulaciju i stimulira limfni sustav. 

Grejp - ovo ulje pomaže sprječava nastanak celulita, pomaže kod gubitka kilograma i u lučenju toksina iz tijela. 

Limunska trava - ovo ulje ima sposobnost otapanja masnih nakupina koje pridonose nastanku celulita. Ako ga pomiješamo s eteričnim uljem čempresa imat će još bolji učinak. 

Naranča - ovo ulje je snažan dijuretik, čini učinkovitijom limfnu drenažu i potiče cirkulaciju. 

Sva ova eterična ulja treba prije nanošenja na kožu pomiješati s baznim uljima poput kokosovog, bademovog ili maslinovog. Najbolje je redovito - jednom dnevno umasirati ih kružnim pokretima u noge, počevši od stopala prema struku. Potom izmasirajte trbuh, stražnjicu i ruke. Ruke masirajte od šaka prema ramenima. 

15.06.2019. 15:45:00
Novi komentar
nužno
nužno