« Život
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
Savjeti

Kako rastegnuti i prilagoditi nove cipele

Uz naših nekoliko trikova, naučit ćete kako da nošenje novih cipela postane bezbolno

Kako da vas nove cipele NE žuljaju
Kako da vas nove cipele NE žuljaju (Pixabay)
Više o

cipele

,

rastezanje

,

nove cipele

Uskoro će Božić. Zasigurno ste se počastili nekom novom krpicom ili cipelama koje ste dugo mjerkali u onom izlogu kraj kojeg svakodnevno prolazite.

Kad već razgovaramo o cipelama, jeste li ih koji puta stavili na noge ili to namjeravate tek petnaestak minuta prije nego što počne zabava?

Mi bismo vam preporučili da ih svakako jednom kod kuće isporobate jer postoje realne šanse da će vas inače nažuljati. Žuljevi, naotečene noge i crvenilo, sve vas to čeka svega nekoliko sati nakon što u njima stanete na noge.

Zato smo mi ovdje - uz naših nekoliko trikova, naučit ćete kako ih rastegnuti i prilagoditi na vrijeme.

1. Za znojne noge

Ako vam se noga znoji pa stane kliziti gore dolje, najjednostavnije rješenje je zalijepiti na unutarnju sranu džona tanak dnevni uložak koji će upijati vlagu.

2. Preuske cipele

Preuske cipele možete razgaziti nošenjem debelih čarapa, a u igru možete uplesti i fen. Obujte debele čarape pa cipele i zagrijavajte ih fenom oko jedne minute, sve dok ne postanu tople. Isto ponovite i s drugom nogom, a onda hodajte po kući barem dok se ne ohlade (što duže ih nosite, to bolje). Proces možete ponoviti i nekoliko puta.

3. Klizavi džon

Koliko god cipele mogu biti lijepe, ako im je džon tanak i klizav, u njima će se biti nemoguće kretati. To ćete popraviti tako da na vanjsku stranu džona zalijepite brusni papir. Ne zaboravite komadić zalijepiti i na petu!

4. Zalijepite prste

Ako ćete nositi visoke pete, ljepljivom trakom lagano zajedno zalijepite treći i četvrti prst na nozi. Ta dva prsta dijele isti živac koji počne boljeti ako se prsti prejako rastežu tijekom hodanja. Ako prsti ostanu blizu jedan drugome, manja je vjerojatnost da će se rastegnuti i živac.

Piše: Andrea Holi
19.12.2017. 16:31:00
Novi komentar
nužno
nužno