« Muškarci
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
ISTRAŽIVANJE

Kako prepoznati sebičnog muškarca u pet sekundi

Želite brz i pouzdan način da procijenite je li neki muškarac okrenut isključivo sebi? Pogledajte mu lice!

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

seksualna privlačnost

,

muškarci i žene

,

lijepi ljudi

,

simetričnost

Upravo ste upoznali zgodnog tipa na zabavi ili na stranici za online upoznavanje i sada pokušavate procijeniti njegovu osobnost, kako biste odlučili želite li uopće nastaviti razgovor? Rješenje je jednostavno - pogledajte njegovo lice.

Ako je vjerovati jednoj britanskoj studiji, muškarci perfektno simetričnih crta lica (kakve žene u velikoj većini slučajeva smatraju iznimno zgodnima) imaju i do osam puta veću vjerojatnost da budu sebični od onih prosječnog izgleda, kako u životu, tako i u krevetu.

Znanstvenici to objašnjavaju biologijom, budući da takvi muškarci evolucijski nikada nisu imali problema s nalaženjem partnerica i stoga nikada nisu morali pretjerano surađivati s ostalim pripadnicima unutar nekog društva.

Vrijedi napomenuti kako se sličan fenomen primjećuje i kod žena simetričnih crta lica, ali u znatno manjoj mjeri nego kod muškaraca, što je još jedan prilog tvrdnji da se radi o stvari koja korijene vuče iz evolucije i sposobnosti razmnožavanja.

Ovo nije prva studija koja je ukazala na to da su iznimno lijepi ljudi daleko od idealnog materijala za ozbiljnu vezu, osim ako se ne radi o odnosu dvije iznimno lijepe osobe.

Sad još samo da naučimo kako odoljeti tipovima poput Brada Pitta i Georgea Clooneya...

13.07.2013. 21:32:00
Novi komentar
nužno
nužno