« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine
ZDRAVO

Kako prepoznati pravi med?

Osim okusa, med se može prepoznati i po izgledu. naime, kad je riječ o pravom medu, primijetit ćete da se on nakon nekog vremena kristalizira

Kupujte pravi med
Kupujte pravi med (Arhiva)
Više o

med

,

pravi med

Med je savršena hrana, no kao i sve takve stvari, vrlo je lako naletjeti na nekoga tko pokušava napraviti više nego što dobija - i onda kupite nešto što nije med.

Neki proizvođači u med dodaju šećerni sirup kako bi dobili veću količinu. Ako želite znati kako razlikovati pravi med od onog koji to nije, postoji nekoliko razlika. Pravi med ima neka svojstva koja 'umjetni' nema.

Stavite žlicu meda u vodu. Ako ostane na dnu, med je pravi. 'Lažni' med će se odmah početi otapati, odnosno miješati s vodom.

Kad iz teglice uzmete žlicu meda, med se jede, ne guta. Ako se pod jezikom osjeti tvrdoća i gorčina, to je pravi, prirodni med. Osim okusa, med se može prepoznati i po izgledu. naime, kad je riječ o pravom medu, primijetit ćete da se on nakon nekog vremena kristalizira.

Također, možete mali komedić vate namočiti u med i pokušati zapaliti. Ako gori, med je pravi. Možete ga staviti pred mrave. Ako je med pravi, zaobilazit će ga u širokom luku jer pravi med - ne podnose.

08.12.2021. 11:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    08.12.2021. 18:27
    med je zakon
Novi komentar
nužno
nužno