« Žene
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
PRIPAZITE :)

Kako prepoznati manipulatora

Svi mi na početku veze idealiziramo partnera, no nakon nekog vremena loše strane polako dolaze na svjetlo dana, pa evo par znakova da je - manipulator

Riješite se problema
Riješite se problema (Arhiva)
Više o

zaljubljenost

,

partner

,

manipulacija

,

znakovi

,

manipulator

Zaljubljenost je predivan osjećaj koji ipak ima jednu poprilično veliku manu - zamagljuje nam prosuđivanje i ne dozvoljava nam da vidimo sve loše strane svog partnera. U dobrom dijelu slučajeva to i nije neki velik problem osim ako nismo u vezi s - manipulatorom.

Takvi vam likovi izvrću riječi, misli, ideje i želje navodeći ih na svoj mlin, pokušavajući sebe postaviti u apsolutni centar vašeg svijeta... treba li vam to? Ne baš, složit ćete se, pa onda obratite pažnju na ovakvo ponašanje:

Najgori dio manipulacije u vezi zapravo je to što vrlo često niste ni svjesni da se to događa. Manipulativni ljudi "izvrću" vaše misli, djela i želje u nešto što bolje odgovara onome kako oni vide svijet te vas oblikuju u ono što najbolje odgovara njihovim potrebama. Zastrašujuće, zar ne?

Nabijanje krivice - manipulacija uvijek počinje s krivnjom. Ukoliko te on može uvjeriti da se osjećaš krivom zbog nečega što si napravila (čak iako nisi napravila ništa loše), onda on zna da ćete biti spremniji učiniti ono što traži od vas.

Nagovaranje na promjene - na početku svake veze postoje određeni "zahtjevi" i "pravila" s obje strane, ali kako se veza razvija i jača sasvim je normalno da će dolaziti do kompromisa. Što nije normalno? Kada u potpunosti morate staviti po strani ono što vi želite i trebate u pokušaju da udovoljite partneru. Ukoliko shvatite da se potrebe vašeg partnera ispunjavaju mnogo češće nego vaš, postoji velika šansa da ste u vezi s manipulatorom

Sumnja u sebe - manipulacija je uspješna kad vas dovede u stanje da više ne vjerujete sami sebi. Manipulatori koriste vaš nesigurnosti i okreću ih protiv vas. Oni stalno ističu vaše slabosti kako bi vam "pokazali" da uz njihovu pomoć možete biti bolji.

Predbacuju vam svoje emocije - ako su tužni, vi ste krivi. Ukoliko su bijesni, opet ste vi krivi, jer ste učinili nešto loše (iako zapravo niste). Iako će vam konstantno davati do znanja da niste u stanju kontrolirati svoj život, jednostavno će vas kriviti i držati odgovornima oko emocija koje osjećaju.

 

16.02.2017. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno