« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
SAVJETI

Kako popraviti i najgori dan

Svi znamo kako je "ustati na pogrešnu nogu" i jedva čekati da dan prođe. No, loš dan može otići u dva smjera, a u kojem će ići ovisi isključivo o nama

Ono kad neće pa neće...
Ono kad neće pa neće... (Arhiva)
Više o

loš dan

,

najgori dasn

Svatko od nas ima moć promijeniti perspektivu i učiniti i najgori dan boljim. Ono što trebamo je isprobati ovih nekoliko tehnika.

Pogledajte što se zbiva

"Kad primim lošu vijest, pomaže mi da u miru promislim o njoj, bez osuđivanja i emocija, kako bih je mogla procesuirati. Najbolji način da preokrenem loš dan u dobar je da prakticiram zahvalnost, pišem dnevnik zahvalnosti i vježbam na svježem zraku", kaže životna trenerica Susan J. Hilger.

Promijenite stav

"Kada dan postane težak, zatvorim oči, opustim tijelo i usredotočim se na disanje sve dok stres ne izađe iz zadnje stanice u tijelu. Ispraznim glavu od misli i fokusiram se na traženje pjesme koja će pozitivno utjecati na mene, podići mi duh i vibraciju", kaže glazbenik Craig Dubecki. 

Prakticirajte zahvalnost

"Prije sam često znala imati loše dane, a i sad se 'zalomi' pokoji. No, kroz umjetnost zahvalnosti pronašla sam jednostavan način kako da ih pretvorim u dobre. Kada idem na počinak odgovorim pismeno na tri pitanja: Na čemu sam zahvalna danas?, Što otpuštam danas? Što pozdravljam danas? Kada odgovorim, shvatim da i nije bilo loše i spremana sam za novi dan", kaže životna trenerica Tash Pieterse.

Započnite dan ispočetka

Ako stvari krenu nizbrdo, stanite i krenite ispočetka. "Ja neprestano započinjem novi dan, bez obzira koliko je sati. Jednostavno posvijestim na čemu sam zahvalna i kako se želim osjećati", kaže Kelly Rudolph, životna trenerica. 


23.06.2020. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno