« Biznis
objavljeno prije 13 godina
SAM SVOJ MAJSTOR

Kako pokrenuti i uspješno voditi vlastiti biznis?

VIDEO - Deset videa koje bi svaki poduzetnik trebao pogledati, bez obzira na to ima li vlastiti biznis ili će ga tek pokrenuti

Biznis
Biznis (Free Digital Photos)
Više o

YouTube

,

savjeti

,

biznis

,

poduzetništvo

,

malo poduzetništvo

,

vlastiti biznis

Ako imate dovoljno ideja i hrabrosti da pokrenete vlastiti biznis u ova ne baš laka vremena, savjeti koje iznose priznati stručnjaci u niže navedenim videima mogu vam pomoći u donošenju pravih odluka. Isto vrijedi i za sve koji se već bave poduzetništvom. Magazin Inc.com odabrao je snimke koje bi svaki poduzetnik trebao pogledati, a koje su svima dostupne na YouTubeu:

Kvalitetni, a jeftini zaposlenici
Ljudi su najveći kapital svakog poduzeća. No, kako doći do visoko obrazovanih radnika koji su možda čak spremni na početku raditi besplatno? Nije nemoguće. U video saznajte što zapravo motivira ljude na rad (kod intelektualnog rada to nije samo novac, dapače!) i kako to iskoristiti?


Uspješan i društveno koristan poslovni model

Muhammad Yunus, ekonomist iz Bangladeša, uspješno vodi poduzeće koje nije prvenstveno orijentirano na profit. Njegova banka Grameen Bank daje male kredite siromašnima i poduzetnicima bez velikih garancija. Yunus opisuje kako je kreirao društveno odgovoran, a još uvijek isplativ poslovni model.


Uloga marketinga

Nema uspjeha bez dobrog marketinga, tvrdi marketinški stručnjak Seth Godin. Na primjeru narezanog kruha saznajte kako i zašto.


Najbolji savjet

Kad je kriza već ušla kroz vrata, a birokracija melje svim snagama, ostanite uporni i dosljedni. Poslušajte što o svemu misli CEO Skechersa Robert Greenberg.


Motivacija

Jedan od najboljih motivacijskih govora koje možemo pronaći na internetu je onaj Stevea Jobsa iz 2005. Jobs je sa studentima Stanforda podijelio svoja iskustva i dao nekoliko stvarno korisnih savjeta koji se mogu primijeniti na posao ali i izvan njega.


Ključne sekunde za prodaju

Dobro je biti motiviran, imati odlične suradnike, dobru ideju i još bolji marketing. No sve pada u vodu ako svoj proizvod ili uslugu ne možete nikome prodati. Kontakt s potencijalnim kupcem počinje upoznavanjem, a ključne mogu biti upravo prve sekunde. Poslušajte kako izvući najviše iz prvih 10 sekundi:


Iskustva onih koji su uspjeli

A što o svemu kažu oni koji su se obogatili uz vlastiti biznis? U ovom videu su sažeti savjeti najuspješnijih i najbogatijih:

02.06.2011. 22:15:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Sportski
    02.06.2011. 23:28
    zaboravili ste dodati u motivaciju novac :)
  2. avatar
    Nena Vrdoljak
    15.06.2011. 11:55
    To je sve lijepo i u praksi hoda do jedne granice - kako zatvoriti ciklus naplate. Mnogi su dobri projekti u Hrvatskoj zamrli jer naprosto nije moguće održati ih na životu bez pritoka novca. (Završava na - pojeo vuk magare). To je u Hrvatskoj jedinstveni fenomen. I to je razlogom zašto je mnogo poduzetnika sa super projektima izvana odustalo od pokretanja businessa u Hrvatskoj. (Provukli su se samo oni gdje su u pitanju nekretnine i betonizacija).
    Šteta.
Novi komentar
nužno
nužno