« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 mjeseci i 21 dan
DOSADE

Kako otjerati komarce na prirodan način?

S toplijim vremenom dolaze i komarci kojih se može biti prilično teško riješiti. No, postoji nekoliko jednostavnih trikova koji tjeraju ove napasti

Probajte s lavandom, recimo
Probajte s lavandom, recimo (Arhiva)
Više o

lavanda

,

menta

,

eterična ulja

,

sapuni

,

limunski eukaliptus

Komarci... treba li reći više od toga? Ove male zujalice grickaju nas cijeli život, mažemo se raznoraznim kemijskim sredstvima i opet nas grizu. No, ako uključite prirodu u igru, sve postaje potpuno drugačije.

Naime, ove tri biljke su odlične iz jednostavnog razloga - komarci ne podnose njihov miris, posljedično, ne grizu vas...

Stoga, evo kako se možete uspješno obraniti od njih.

Lavanda - komarci mrze miris lavande. Stoga nije loša ideja investirati u kvalitetan sapun od lavande koji bi uvelike mogao pomoći u tjeranju ovih napasti. Osim toga, ako imate biljku lavande u svom domu, ona tjera komarce, ali možete sačuvati i njene osušene latice jer uvelike mogu pomoći kod svrbeža.

Limunski eukaliptus - sapuni i eterična ulja koja imaju ekstrakt limunskog eukaliptusa mogu učinkovito tjerati komarce, navodi Bryan Clayton, glavni izvršni direktor (CEO) kompanije GreenPal koja se bavi košnjom. Prema časopisu Science, ulje limunskog eukaliptusa može smanjiti privlačenje komaraca za 60 posto na udaljenosti od jednog metra.

Menta - Clayton navodi da je ulje mente još jedan učinkovit alat u borbi s komarcima i to ponajviše zahvaljujući jakom mirisu koji je ljudima privlačan, ali ovi insekti ga mrze. Ricky Young, vlasnik Young's Pest Control koja se bavi kontrolom štetočina, savjetuje da ovo ulje može imati i dodatni bonus - kada ga nanesete izravno na kožu, lagano vas hladi tijekom vrućih ljetnih mjeseci.

I to je sve, vjerujte... isprobajte pa vidite i sami! ;)

13.06.2023. 18:00:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    13.06.2023. 18:29
    dosadni su
Novi komentar
nužno
nužno