« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 7 mjeseci i 22 dana
SAVJETI

Kako održavati perilicu posuđa

Povremeno korištenje programa s visokim temperaturama poboljšat će higijenu stroja, kažu njemački stručnjaci, jer samo vruća voda učinkovito uklanja masnoće koje se nakupljaju

Pazite na svoju perilicu
Pazite na svoju perilicu (Arhiva)
Više o

održavanje

,

perilica posuđa

Perilice posuđa udomaćile su se i kod nas, no većina ljudi trudi se štedjeti i na struji i na vodi kad pere posuđe, što zapravo baš i nije najbolja ideja.

Naime, jednom mjesečno trebali bi odraditi program pranja na 60 stupnjeva Celzija s jakim sredstvom za pranje, kažu stručnjaci. Inače možete očekivati nakupljanje masnoća unutar stroja za pranje suđa.

Povremeno korištenje programa s visokim temperaturama poboljšat će higijenu stroja, kažu njemački stručnjaci, jer samo vruća voda učinkovito uklanja masnoće koje se nakupljaju.

Mimo tog mjesečnog rituala ima smisla držati se "eco" programa pranja jer je to, iako proces ispiranja traje dulje, učinkovitiji program.

Nemojte se gnjaviti s ručnim ispiranjem suđa prije stavljanja u periilcu jer tako samo trošite mnogo vode a nije nužno, no ipak uklonite ostatke hrane.

Općenito, nemojte paliti perilicu samo kad je poptuno puna. Komade suđa postavite tako da između njih ima dovoljno prostora i mlaz vode može doći do njihove cijele površine, podsjećaju stručnjaci iz inicijative Forum Waschen te preporučuju i da koristite sredstva koja sugerira proizvođač perilice.

15.12.2019. 14:14:00
Novi komentar
nužno
nužno