« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Kako odabrati boju kose prema obliku lica

Prirodna boja kose odavno više nije u modi, osim ako nemate neku izuzetno zanimljivu nijansu, pa evo nekoliko savjeta kako odabrati najbolju boju kose za vaš oblik lica

Crna boja paše uz četvrtasto lice
Crna boja paše uz četvrtasto lice (Shutterstock)
Više o

okruglo lice

,

oblik lica

,

boja kose

,

srcoliko lice

,

četvrtasto lice

Boja kose već je odavno ušla u kategoriju odabira, i to toliko da se dobar dio žena više ni ne sjeća koja im je prirodna boja kose. No, kad birate novu boju kose, dobro je znati koja boja najviše odgovara obliku vašeg lica.

Tako će srcoliko lice najviše doći do izražaja uz plavu boju kose, a uz takav oblik dobro stoje i smeđa, svijetlo crvena i narančasta boja kose.

>> Kakve veze imaju frizura i boja kose s poslom? >>

Okruglo lice voli šiške, a najbolje je uz to imati pramenove, i to svjetlije na šiškama i gornjem dijelu lica, a ostatak kose trebao bi biti nekoliko nijansi tamniji.

Četvrtasto lice obično izgleda široko, pa frizeri predlažu tamnije nijanse smeđe i crvene, kao i crnu boju kose. U slučaju da volite pramenove, uz ovaj oblik lica najbolje će pristajati tamniji uz čelo i rubove lica.

>> Predrasude o ljudima određene boje kose >>

Za kraj, ovalan oblik lica treba izbjegavati kombinirati s pramenovima jer će oni lice vizualno dodatno izdužiti, a ne odgovaraju ni tamnije nijanse boja, pa je za ovakav oblik lica najbolje uzeti srednje nijanse plave, crvene, kestenjaste ili smeđe.

01.03.2015. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno