« Život
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Kako očuvati hranu na vrućinama

Vjerojatno vam se dogodilo da vam na ovim groznim vrućinama dobar dio hrane propadne zbog pogrešnog čuvanja, pa evo par savjeta

Što s hranom po vrućinama
Što s hranom po vrućinama (Arhiva)
Više o

hrana

,

vrućine

,

čuvanje

,

svježa hrana

Hrana može sačuvati svježinu duže nego što mislimo ako je ispravno spremimo u kući, pa evo savjeta za ove strašne vrućine:

Bobičasti plodovi - bobičaste plodove možete oprati u zdjeli hladne vode s malo octa. Nakon što 'okupate' sočne bobice isperite ih u cjedilu pod hladnom vodom kako ne bi ostao okus octa

Jabuke - dobro ih je čuvati u donjem zatvorenom pretincu u hladnjaku.

Jaja - inače mogu trajati i do pet tjedana, ali moraju biti pohranjena u hladnjaku, nikako u njegovim vratima

Krumpir - najbolje ga je čuvati na tamnom, ali suhom mjestu.

Luk - da bi trajao i više od dva tjedna, stavite ga u papirnatu vrećicu pa čuvajte na tamnom i hladnom mjestu. 

Rajčica - rajčice treba držati na sobnoj temperaturi jer će biti ukusnije, ali morate ih pojesti nekoliko dana nakon kupnje. 

Sir - svježi sir ima svoj rok i tu se ništa ne može, ali tvrdi sirevi mogu dulje trajati ako ih odmah nakon kupnje zamotate u papir za pečenje, pa stavite u vrećicu.

Svježi začini - trebate ih tretirati kao rezano cvijeće pa ih stavite u vodu i prekrijte papirnatom vrećicom ili papirnatim ručnikom.

Zelena salata - može trajati i do četiri puta više ako ju operete u hladnoj vodi čim dođete kući jer vrućina pogoduje razvoju bakterija. Zatim ju osušite, stavite u tanku plastičnu vrećicu i probušite nekoliko rupica zbog zraka. 

20.07.2015. 16:13:02
Novi komentar
nužno
nužno