« Muškarci
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
WTF?!

Kako muškarci jedni drugima potkopavaju samopouzdanje

Vjerovali ili ne, ovom jednostavnom i pristojnom gestom drugom muškarcu šaljete poruku da je inferioran i feminiziran

Dovoljno je muškarcu pridržati vrata ...
Dovoljno je muškarcu pridržati vrata ... (Arhiva)
Više o

samopouzdanje

,

muškarci

,

pristojnost

,

otvaranje vrata

Ako želite potkopati samopouzdanje drugom muškarcu i proglasiti ga inferiornim i feminiziranim likom, ne trebate ga vrijeđati - dovoljno je da mu otvorite i pridržite vrata, tvrde istraživači sa Sveučilišta Purdue.

Ma koliko ovo nevjerojatno zvučalo, ljudi su napravili i istraživanje kako bi dokazali svoju teoriju, jer muškarci osjećaju manjak samopouzdanja kad im drugi muškarci pomažu, pa makar imali pune ruke stvari i dvoje djece oko nogu.

Istraživanje su provele dvije psihologinje, Janice Kelly i Megan McCarthy, na način da su poslale muške kolege do dvostrukih vrata sveučilišne zgrade i dali im dva moguća modela ponašanja - otvaranja vrata za studente ili stajanje u redu dok su se vrata istodobno otvarala.

Nakon što bi studenti ušli u zgradu, prilazile su im žene s upitnikom o razini samopouzdanja, a rezultati su pokazali da su muškarci kojima je vrata upravo otvorio drugi muškarac imali manju razinu samopouzdanja od onih koji su ušli sami.

Ukratko, ako drugom muškarcu pridržite vrata, zapravo mu govorite da vam je inferioran i feminiziran, a niste pristojni?! Kuda ide ovaj svijet ... :)

26.02.2014. 11:26:00
Novi komentar
nužno
nužno