« Seks
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
SAVJETI :)

Kako malo odgoditi menstruaciju

Višednevno krvarenje, grčevi, nadutost, iritacija i ostali problemi koje sa sobom donose menstruacije, razlog su zašto se su one još nepoželjnije tijekom određenih dana

Može se i odgoditi...
Može se i odgoditi... (Arhiva)
Više o

menstruacija

,

odgađanje menstruacije

Menstruacija je nekad stvarno nezgodna stvar, naročito kad su u pitanju godišnji odmori, proslave, festivali i slično. Zbog toga bi mnogi mjesečnice ponekad rado odgodili.

Stoga, ako se nađete u situaciji da biste rado odgodili mjesečnicu na nekoliko dana, a želite izbjeći štetne nuspojave koje izazivaju tablete za tu svrhu, pokušajte s prirodnim načinima odgode menstruacije koje vam donosimo u nastavku.

Da budemo jasni - ne postoje znanstveni dokazi koji bi dokazali sigurnu učinkovitost ovih metoda, ali s obzirom da nisu štetne, nećete biti na gubitku ako pokušate.

Cimet - osim što obogaćuje okus, cimet i povisuje tjelesnu temperaturu zbog čega bi, ako se konzumira u većim količinama, mogao također ranije izazvati menstrualni ciklus.

Leća - konzumiranje pržene leće smatra se također još jednim od prirodnih načina koji mogu pomoći pri odgodi mjesečnice. Preporuča se deset dana prije redovite menstruacije jesti malu porciju pržene leće svaki dan, što bi trebalo pomoći da odgodite mjesečnicu za nekoliko dana. Međutim, važno je zapamtiti da previše leće može dovesti do nadimanja i drugih probavnih smetnji. Stoga, pažljivo pratite svoj unos.

Masaža - vjeruje se da masaža trbuha može pomoći kod grčeva, ali i odgađanja menstruacije. Preporuča se i korištenje bilo kojeg eteričnog ulja ili kreme za masažu trbuha jer olakšavaju protok krvi u tijelu te mogu pomoći mišićima da se opuste. Ova metoda može biti učinkovita ako se radi redovito tjedan dana prije menstruacije.

Sjemenke - vjeruje se da sposobnost odgađanja mjesečnice imaju i određene sjemenke. Sjemenke gorušice dobar su primjer takvih sjemenki. Uzmite žlicu bilo kojeg od ovih sjemenki i potopite ih u čašu vode preko noći. Pijte ovu vodu ujutro otprilike tjedan dana prije ciklusa da biste vidjeli promjene.

Začinjena hrana - vjeruje se da začini pogoduju promjenama u dolasku menstrualnog ciklusa, točnije izazivaju njegovu raniju pojavu. Kako biste izbjegli ranu menstruaciju ili odgodili menstruaciju za pet do šest dana, izbjegavajte jesti dodatno začinjenu i toplu hranu u prethodnom mjesecu. Pritom je važno da budete dosljedni kako biste vidjeli bilo kakve rezultate.

29.03.2022. 21:01:00
Novi komentar
nužno
nužno