« Život
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
ZAPAMTITE

Kako kvalitetno komunicirati s partnerom

Kvalitetna komunikacija temelj je svake veze koja želi postati ozbiljna, pa nije na odmet podsjetiti se na neka pravila koja uvijek vrijede

Razgovarati treba otvoreno i jednostavno
Razgovarati treba otvoreno i jednostavno (DeviantArt)
Više o

komunikacija

,

veza

,

partneri

,

razgovor

Komunikacija je izuzetno važna u vezi, jer bez nje napretka nema, no kako se to zapravo radi? Jednostavno, kažu stručnjaci, jer za početak upravo tako treba izražavati svoje osjećaje - ravno i u glavu. Stoga, vrlo je važno reći što mislite kako bi partner bio na čisto s vašim željama. 

Muškarci komuniciraju drugačije od žena - govore bitno manje, no to ne znači nužno da im nije stalo riješiti problem. Oni samo vole prvo poslušati argumente i nakon toga reći što misle. 

Pretpostavke su smrt za svaku kvalitetnu komunikaciju - one su zapravo korijen nesporazuma, pa partneru uvijek treba dati mogućnost da kaže što točno misli o nekom problemu prije nego što ga/nju napadnete.

I da, u komunikaciji nema mjesta histeriji - nema povišenih tonova, nema optuživanja, prostih riječi i pretjerane gestikulacije. To vodi ravno u svađu koja sigurno nije konstruktivan način rješavanja problema.

Eto, nije to tako teško ... ili?

27.08.2015. 21:31:00
Novi komentar
nužno
nužno