« Film
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
ZBUNJOLA

Kako je Hugh Grant postao zvijezda

Izuzetno popularni britanski glumac Hugh Grant danas je jedno od najvećih imena britanskog i svjetskog filma

Hugh Grant dugo je bio u vezi s Elizabeth Hurley
Hugh Grant dugo je bio u vezi s Elizabeth Hurley (Arhiva)
Više o

Hugh Grant

,

zvijezda

,

Četiri vjenčanja i sprovod

,

put do zvijezda

Hugh Grant je na put do zvijezda na koji ga je prije dvadeset godina lansirala uloga u slavnoj romantičnoj komediji 'Četiri vjenčanja i sprovod' krenuo zahvaljujući maratonski dugom castingu na kojemu je prije njega na audiciji za tu ulogu sudjelovalo više desetaka glumaca

Kako piše britanski The Independent, sa svojim istančanim engleskim šarmom i zavodljivo smušenim pristupom Hugh Grant bio je 72. glumac koji je sudjelovalo u audiciji za ulogu mladog Charlesa, beznadežno zaljubljenog u nedostižnu Amerikanku Carrie (Andie MacDowell). Ujedno je, prema riječima autora scenarija Richarda Curtisa, bio prvi koji je tu ulogu učinio duhovitom.

'Mislim da je Hugh Grant bio 72. na audiciji za glavnu ulogu u tome filmu i ujedno prvi koji joj je udahnuo imalo duhovitosti', kazao je Curtis. Otkrio je i da je film morao biti nekoliko puta premontiran jer početna verzija 'nije nikako izgledala'.

No, Četiri vjenčanja i sprovod u režiji Mikea Newella pokazao se kao neočekivani apsolutni filmski hit, ostvarivši dotad najveću zaradu u povijesti britanske filmske industrije od preko 245 milijuna dolara (184 milijuna eura). Film je iste godine nominiran za nagradu Oscar za najbolji film.

Nakon što ga je uloga Charlesa lansirala u orbitu, Grant je nastavio suradnju s Curtisom, zaigravši glavne uloge u brojnim Curtisovim romantičnim komedijama, među kojima su 'Notting Hill', svi nastavci 'Dnevnika Bridget Jones' te 'Zapravo ljubav'.

28.08.2013. 11:16:00
Novi komentar
nužno
nužno